Fotbal: FCSB a ratat calificarea în grupele Europa League, după 0-1 cu Vitoria Guimaraes

Fotbal: FCSB a ratat calificarea în grupele Europa League, după 0-1 cu Vitoria Guimaraes

FCSB a ratat calificarea în grupele Europa League la fotbal, după ce a fost învinsă de Vitoria Guimaraes cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, în manşa secundă a play-off-ului, pe Stadionul D. Afonso Henriques din Guimaraes.

Lusitanii s-au impus prin golul marcat de Edmond Tapsoba (53 - penalty), după 0-0 la Giurgiu, în tur.

Vitoria putea câştiga la scor acest meci, în care a avut şi două bare, dar a ratat foarte mult în faţa unei echipe care a evoluat foarte slab, confirmând astfel momentul dificil prin care trece FCSB.

Echipa din Guimaraes a avut şansa golului încă din min. 2, când Pintilii a pierdut o minge, însă Pepe a tras slab şi Bălgrădean a respins.

Ocaziile s-au succedat în continuare la poarta vicecampioanei României, care nu a reuşit în prima repriză să îşi creeze nicio şansă decentă de gol. Davidson (17) a şutat peste poartă după o acţiune personală, apoi Planic a blocat şutul lui Rochinha (26), iar Pepe a reluat peste. Pepe nu a nimerit ţinta din careu nici două minute mai târziu (28). Planic a fost din nou providenţial, deviind în corner şutul lui Rochinha (35).

Prima repriză s-a încheiat cu o bară a gazdelor, nimerită de Bruno Duarte, cu capul, din centrarea lui Sacko (45), după care Poha a reluat mult peste poartă.

În debutul reprizei secunde, Roman, intrat în locul lui Creţu, care risca eliminarea, l-a faultat din spate pe Davidson, iar Tapsoba a marcat din penalty (51).

Prima oportunitate a ''roş-albaştrilor'' a venit în min. 54, când Panţîru a şutat de la 20 metri, un pic peste poartă.

Vitoria continuat să atace şi să rateze: Planic (57) a blocat şutul lui Rochinha, Davidson a fost imprecis în două situaţii (58, 59), Rochinha (61) a ratat şi el după o gafă uriaşă a lui Planic.

FCSB a încercat să construiască, dar a fost neputincioasă de cele mai multe ori, în timp ce Vitoria a făcut un joc de posesie, cu ieşiri pe contraatac. O acţiune bună a echipei antrenate de Bogdan Vintilă a fost cea a lui Coman, încheiată cu un şut pe lângă (83).

Vitoria a mai avut o bară (90), prin Joao Teixeira, dar FCSB putea da lovitura la ultima fază a jocului, când Cristea a trimis cu capul din marginea careului mic, însă reluarea a fost slabă şi pe direcţia portarului (90+3).

Pentru Vintilă a fost al doilea meci ca antrenor al FCSB şi al doilea eşec, fără gol marcat.

FCSB ratează grupele unei competiţii europene pentru al doilea sezon consecutiv.

Vitoria Guimaraes - FCSB 1-0 (0-0)
A marcat: Edmond Tapsoba (53 - penalty).
Guimaraes, Stadion D. Afonso Henriques
Europa League - play-off (retur)
În tur: 0-0.

Au evoluat echipele:
Vitoria Guimaraes: 1. Douglas (căpitan) - 17. Falaye Sacko, 6. Edmond Tapsoba, 4. Valeri Bondarenko, 29. Florent Hanin - 28. Denis Will Poha, 18. Al Musrati, 88. Pepe (10. Joao Teixeira, 75) - 16. Rochinha, 96. Bruno Duarte da Silva (21. Andre Pereira, 78), 91. Davidson (5. Rafa Soares, 86). Antrenor : Ivo Vieira.
Rezerve neutilizate: 56. Miguel Silva - 3. Frederico Venancio, 42. Lucas Soares, 70. Andre Almeida.
FCSB: 34. Cristian Bălgrădean - 2. Valentin Creţu (28. Mihai Roman I, 27), 16. Bogdan Planic, 17. Iulian Cristea. 18. Aristidis Soiledis (14. Thierry Moutinho, 72) - 23. Ovidiu Popescu, 5. Mihai Pintilii (căpitan; 9. Harlem Gnohere, 46), 3. Ionuţ Panţîru - 20. Ionuţ Vînă, 10. Florin Tănase, 7. Florinel Coman. Antrenor: Bogdan Argeş Vintilă.
Rezerve neutilizate: 12. Toma Niga - 26. Răzvan Oaidă, 73. Andrei Ovidiu Marc, 88. Adrian Popa.

Arbitru: Irfan Peljto; arbitri asistenţi: Senad Ibrisimbegovic, Davor Beljo; al patrulea oficial: Admir Sehovic (toţi din Bosnia)
Cartonaşe galbene: Creţu (3), Soiledis (34), Panţîru (68), Moutinho (74), Planic (90+2).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...