Fotbal: FCSB va juca în turul al treilea preliminar al Europa League cu Hajduk Split

Fotbal: FCSB va juca în turul al treilea preliminar al Europa League cu Hajduk Split

Vicecampioana României, FCSB, va juca în turul al treilea preliminar al Europa League la fotbal cu formaţia croată Hajduk Split, care a câştigat ambele manşe din turul secund cu Slavia Sofia.

Hajduk a învins cu 3-2 joi seara, la Sofia, după 1-0 în prima manşă. Pe stadionul ''Vasil Levski'', pentru Hajduk au marcat Stanko Juric (25) şi Mijo Caktas (55 - penalty, 87), iar pentru Slavia au înscris Galin Ivanov (45 - penalty) şi Gheorghi Iomov (70).

Antrenorul Zeljko Kopic a aliniat echipa Marin Ljubic - Josip Juranovic, Bozo Mikulic, Borja Lopez, Andre Fomitschow - Mijo Caktas (căpitan), Hamza Barry (Stipe Vucur, 77), Dino Besirovic (Stanko Juric, 7) - Toma Basic, Ahmed Said, Adam Gyurcso (Michele Sego, 65).

Fundaşul român Steliano Filip face parte din lotul lărgit al echipei croate, dar nu s-a aflat printre cei 18 jucători trecuţi pe foaia oficială a meciului de la Sofia.

Hajduk, care a terminat pe locul al treilea în sezonul trecut al campionatului croat şi a jucat finala Cupei Croaţiei, va fi gazdă în primul meci cu Hajduk, pe 9 august, manşa secundă urmând să aibă loc la Bucureşti, pe 16 august.

Hajduk a jucat de cinci ori cu echipe româneşti în cupele europene, având succes în majoritatea duelurilor.

Prima confruntare a fost cu Universitatea Craiova, în ediţia 1983-1984 a Cupei UEFA, când croaţii s-au impus cu 1-0 pe teren propriu, Universitatea a învins cu 1-0 în Bănie, dar Hajduk a câştigat cu 3-1 la loviturile de departajare.

În ediţia 1994-1995 a Ligii Campionilor, Hajduk a făcut parte din Grupa C, alături de Steaua (actuala FCSB), ''roş-albaştrii'' câştigând cu 4-1 pe stadionul Poljud, iar Hajduk cu 1-0 la Bucureşti.

În Europa League, ediţia 2010-2011, Hajduk trecea în turul al treilea preliminar de Dinamo Bucureşti, după 3-0 şi 1-3, iar în play-off o elimina pe Unirea Urziceni cu 4-1 şi 1-1. În stagiunea 2016-2017, croaţii o eliminau pe CSMS Iaşi din turul al doilea preliminar după 2-1 şi 2-2.

În actualul lot al croaţilor de află portarul Tomislav Duka, venit vara aceasta de la CFR Cluj, precum şi atacantul macedonean Mirko Ivanovski, fost la Astra Giurgiu şi CFR Cluj. Croatul Antonio Jakolis, care joacă în prezent pentru FCSB, a trecut pe la Hajduk Split. AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”