Fotbal: FIFA va suspenda Rusia din competiţiile internaţionale (surse)

Fotbal: FIFA va suspenda Rusia din competiţiile internaţionale (surse)

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) urmează să suspende echipele reprezentative ale Rusiei din competiţiile internaţionale până la noi ordine, a confirmat, luni, pentru Reuters, o sursă apropiată de acest caz.

FIFA se află în discuţii avansate cu UEFA în privinţa acestei decizii, care ar putea fi luată în cursul zilei de luni.

Naţionala Rusiei urmează să înfrunte Polonia, pe 24 martie, în primul tur al barajului pentru Cupa Mondială din Qatar.

Comitetul Internaţional Olimpic a recomandat, luni, ca sportivilor din Rusia şi Belarus să le fie interzisă participarea la competiţiile internaţionale.

CIO a precizat că măsura luată de Comitetul său Executiv vine ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia şi după ''încălcarea Armistiţiului Olimpic de către guvernul rus şi guvernul belarus, prin susţinerea oferită de acesta''.

FIFA anunţase deja duminică faptul că impune Rusiei să dispute meciurile sale sub drapel neutru, iar partidele de pe teren propriu să le dispute în afara teritoriului său, ca urmare a invadării Ucrainei.

Imnul şi drapelul Rusiei au fost, totodată, excluse de la competiţiile internaţionale, a adăugat FIFA, care a precizat că îşi rezervă dreptul de a "lua sancţiuni suplimentare, inclusiv posibile excluderi de la competiţii", fiind luată în discuţie chiar o posibilă excludere a Rusiei de la Cupa Mondială de fotbal din Qatar din 2022, o solicitare în acest sens fiind avansată de Franţa.

Pentru a participa la competiţiile internaţionale, în special la barajele de la Cupa Mondială din 2022, programate la finele lunii martie, Rusia o va putea face sub numele "Federaţia rusă de fotbal" (RFU), a precizat instanţa condusă de Gianni Infantino.

Federaţiile din Polonia, care urmează să întâlnească Rusia pe 24 martie, în barajul pentru CM 2022, Suedia şi Cehia, care ar putea, de asemenea, să joace contra Rusiei, în turul al doilea al barajului, au anunţat refuză să dispute aceste meciuri. Federaţia engleză a anunţat la rândul ei că va boicota toate meciurile cu Rusia într-un "viitor apropiat".

Afectată ar fi şi naţionala feminină a Rusiei, care urma să participe în iulie la EURO 2022.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...