Fotbal: Florin Prunea (CSM Poli Iași) crede că principiul solidarității propus de FRF va fi atacat în instanță

Fotbal: Florin Prunea (CSM Poli Iași) crede că principiul solidarității propus de FRF va fi atacat în instanță

Președintele clubului CSM Poli Iași, Florin Prunea, a declarat, sâmbătă, după Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal, că grupările din Liga I nu sunt de acord cu principiul solidarității financiare, propus de FRF și votat sâmbătă, iar unica soluție va fi atacarea lui în instanță.

''Urmează să avem probabil o adunare generală, noi, cei de la LPF, și vom decide pașii următori, care nu pot fi decât unii în instanță, mai mult ca sigur. Acolo se va decide totul, pentru că toate cluburile au votat împotrivă și este dreptul nostru să ne adresăm instanței'', a declarat Prunea.

Apoi, el a menționat: ''Avem contract cu televiziunile, ne încasăm banii conform contractului. Nu cred că ne poate obliga nimeni să efectuăm vreo plată dintr-un contract între LPF și televiziuni. Banii vor veni către cluburile de Liga 1".

Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal a respins, la 27 aprilie, în unanimitate, propunerea președintelui FRF, Răzvan Burleanu, ca 5 procente din banii proveniți din vânzarea drepturilor TV ale meciurilor din Liga I să fie cedate cluburilor din Liga a II-a și a III-a.

Prunea a criticat dur și discursul președintelui FRF în Adunarea Generală de sâmbătă: "Era de așteptat tot ceea ce s-a întâmplat, dar aici nu au nicio vină membrii afiliați, dar rar mi-a fost dat să văd un asemenea discurs, mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu. Băiatul ăsta (Burleanu, n. red.) nu se mai oprea. I-am cerut scuze domnului de la UEFA (Michele Uva, n. red.), pentru că n-a avut parte de un traducător, ca să înțeleagă și oamenii din sală mesajul transmis de dânsul, era unu mesaj foarte important. Dar repet, a fost greu de suportat, ați văzut și reacția colegilor mei de la Liga I și de la celelalte ligi, a fost ca o plenară de pe vremea lui Ceaușescu. Un discurs jenant și penibil. Eram mic pe vremea aceea, dar mai țin minte din discursul dictatorului. Exact același discurs, nu e nicio diferența. După mai mult de 25 de ani, nu mă mai așteptam să trăim asemenea momente''

AGERPRES (autor: Aristotel Bunescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria