Fotbal: Fostul internaţional Florin Gardoş şi-a anunţat încheierea carierei

Fotbal: Fostul internaţional Florin Gardoş şi-a anunţat încheierea carierei

Fostul internaţional Florin Gardoş şi-a anunţat, sâmbătă, încheierea carierei de jucător, la mai bine de trei luni de la ultimul său meci, jucat în decembrie pentru echipa de fotbal Academica Clinceni.

La doar 33 de ani, Gardoş, care a avut o carieră presărată cu accidentări grave, şi-a comunicat decizia prin intermediul social media , într-un material cu titlul "Florine, hai că intri!" .

''În anul 2008 eram rezerva echipei Concordiei Chiajna, care juca în Liga 2. Aveam acasă un poster cu Steaua, cu bucuria câştigării titlului din 2006. Era prima etapă, la Ploieşti. Stăteam pe bancă în timpul meciului şi mă gândeam: 'Ce tare ar fi să ajung la Steaua!'. Apoi mi-am dat una peste ochi şi mi-am dat seama că eu nici nu apucasem să debutez în Liga a 2-a. Nea Liţă a strigat la mine: 'Florine, hai că intri!''', relatează Gardoş debutul său ca senior.

''16 august 2010, ajunsesem la Steaua. A 4-a etapă din tur, in Ghencea. Stăteam pe bancă şi mă gândeam: 'Wow, sunt la Steaua! Cum ar fi s-ajung în Premier League?'. M-am scuturat repede şi mi-am dat seama că eu nici nu apucasem să debutez în Liga 1. 'Mister' Ilie Dumitrescu a strigat la mine: 'Florine, hai că intri!''', a povestit fostul fundal următoarea etapă a carierei.

În 2014, Gardoş a ajuns în Premier League, la Southampton, unde antrenor era Ronald Koeman. ''Şi povestea s-a repetat'', spune fostul internaţional.

''La 23 de ani de când am călcat prima oară pe un stadion de fotbal, am decis că e momentul oportun să pun punct carierei de fotbalist profesionist. Le mulţumesc antrenorilor, colegilor, suporterilor şi tuturor celor care m-au ajutat să-mi trăiesc visul. Pentru mine urmează un nou capitol. Vă mulţumesc că îmi sunteţi alături'', a transmis Gardoş.

Născut la Satu Mare, unde a făcut primii paşi în fotbal, Gardoş la Universitatea Craiova, Politehnica Iaşi şi Academica Clinceni. El a adunat 13 selecţii la naţionala de seniori a României.

Palmaresul său cuprinde două titluri de campion al României cu Steaua (2013, 2014), Cupa României (2011), Supercupa României (2013), precum şi o Cupă a României cu Universitatea Craiova (2018).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

Sursa foto: Florin Gardos /Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale