Fotbal: Frank Lampard, al cincilea jucător admis în Premier League Hall of Fame

Fotbal: Frank Lampard, al cincilea jucător admis în Premier League Hall of Fame

Fostul mijlocaş, căpitan şi mai recent antrenor al echipei de fotbal Chelsea Londra, Frank Lampard, a fost ales pentru includerea în Panteonul gloriilor (Hall of Fame) din Premier League, informează AFP.

Triplu campion al Angliei cu Chelsea, Lampard este cel mai prolific mijlocaş din istoria primei ligi engleze, cu 177 de goluri în tricoul formaţiilor West Ham United, Chelsea şi Manchester City.

El este al cincilea jucător desemnat printre cei opt fotbalişti care vor fi incluşi în Premier League Hall of Fame, creat recent.

Înaintea lui Lampard au fost aleşi de către un juriu englezul Alan Shearer şi francezul Thierry Henry, foştii atacanţi ai echipelor Newcastle United, respectiv Arsenal Londra.

O listă cu 23 de jucători a fost apoi supusă votului internauţilor, pentru alegerea altor şase foste glorii ale Premier League.

Marţi, francezul Eric Cantona, fostul star al lui Manchester United, a fost ales la rândul său pentru includerea în Panteonul gloriilor, alături de irlandezul Roy Keane, fostul său coleg de la gruparea de pe Old Trafford.

Alte trei nume vor fi anunţate în următoarele zile, a precizat Premier League într-un comunicat.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…