Fotbal: Franța - 18 suporteri răniți după prăbușirea unui gard de protecție pe stadionul din Amiens

Fotbal: Franța - 18 suporteri răniți după prăbușirea unui gard de protecție pe stadionul din Amiens

Partida dintre echipele Amiens și Lille OSC, din cadrul etapei a 8-a a campionatului de fotbal al Franței a fost suspendată după ce 18 suporteri ai formației oaspete au fost răniți, trei dintre aflându-se în stare gravă, în urma unei busculade care a provocat prăbușirea gardului de protecție al tribunei în care se aflau, informează agenția EFE.

Incidentul s-a produs în momentul în care Lille a deschis scorul, prin Ballo Toure, după un sfert de oră de joc. Autorul golului a alergat către zona în care se aflau fanii echipei sale, iar aceștia s-au înghesuit cu toții către gardul despărțitor al tribunei pentru a sărbători marcarea golului, generând o busculadă care a dus la prăbușirea grilajului, situat la o înălțime de 1,5 m.

Câteva zeci de fani au rămas la pământ, striviți de camarazii lor, iar reprezentanții Crucii Roșii și cei ai pompierilor au intervenit imediat pentru a le acorda îngrijiri medicale.

Arbitrul Thomas Leonard a decis să pună capăt jocului, trimițând cele două echipe la vestiare. Ulterior, în urma unei reuniuni a reprezentanților forțelor de securitate cu cei ai stadionului din Amiens s-a decis ca meciul să fie suspendat definitiv.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani