Fotbal: FRF dă în judecată suporterii care au produs incidente la meciul oficial cu Polonia

Fotbal: FRF dă în judecată suporterii care au produs incidente la meciul oficial cu Polonia

Federația Română de Fotbal a dat în judecată suporterii care au produs incidente la meciul oficial cu Polonia din preliminariile Cupei Mondiale 2018, informează joi site-ul oficial al forului de specialitate din țara noastră.

Comitetul Executiv al FRF de joi a aprobat cu majoritate de voturi, cu o abținere din partea lui Florian Prunea, constituirea ca parte civilă a FRF împotriva persoanelor care au produs incidentele de la jocul România — Polonia. Urmează ca suma cu care FRF se constituie parte civilă să fie alcătuită din sumele cu care FRF a fost sancționată de către autorități competente (Jandarmerie și Comisia de Disciplina și Etică a FIFA), la care urmează să se adauge contravaloarea biletelor nevândute ca urmare a organizării jocului pe un stadion cu o capacitate mai mică, precum și diferența de cost dintre organizarea jocului la Cluj-Napoca și nu la București.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a declarat: "Poliția și Parchetul ne-au trimis adrese pentru a ne constitui parte civilă în urma incidentelor de la România-Polonia unde am fost prejudiciați, am primit sancțiuni atât din partea Jandarmeriei, de 43.000 lei, cât și de la FIFA, 98.000 de franci elvețieni. Pe lângă aceste sancțiuni, există și prejudicii care țin de mutarea meciului la Cluj-Napoca, costuri de relocare, numărul de bilete mai mare pe care l-am fi putut vinde dacă jucam pe Arena Națională. Și firma de pază va trebui să suporte o parte dintre aceste cheltuieli. Știți bine că am decis ca profitul de la toate partidele României din aceste preliminarii să fie investit în proiecte pentru copii și juniori, votate de fani pe site-ul Federației. Dorim să recuperăm aceste sume pentru că anumite gesturi inconștiente ale unor fani au luat practic acest eventual profit dinspre proiectele de dezvoltare și nu e normal".

Naționala de fotbal a României a fost învinsă fără drept de apel de formația Poloniei cu scorul de 3-0 (1-0), la 11 noiembrie, pe Arena Națională din București, într-un meci presărat cu incidente, în Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2018.

FIFA a deschis apoi să suspende Arena Națională și să dicteze o penalitate financiară de 95.000 de franci elvețieni pentru FRF, plus 3.000 de franci elvețieni, costuri de procedură.

Partida echipei naționale de fotbal a României din 11 noiembrie, disputată la București și câștigată cu 3-0 de Polonia, a fost marcată de mai multe incidente provocate de suporterii români, care au aruncat mai multe fumigene, artificii și petarde în teren. Din acest motiv partida a fost întreruptă un minut în prima repriză, iar ulterior atacantul polonez Robert Lewandowski a căzut pe teren după explozia unei petarde în apropierea lui.

AGERPRES (AS/autor: Aristotel Bunescu, editor: Mircea Lazaroniu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

3 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

4 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

5 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...