Fotbal: Fundaşul Sergio Ramos pleacă de la Real Madrid (oficial)

Fotbal: Fundaşul Sergio Ramos pleacă de la Real Madrid (oficial)

Sergio Ramos, legendarul căpitan al lui Real Madrid, va părăsi clubul spaniol de fotbal, la care a evoluat în ultimii 16 ani şi cu care a câştigat patru Ligi ale Campionilor şi cinci campionate ale Spaniei, informează AFP.

O ceremonie în onoarea fundaşului central spaniol, al cărui contract expiră pe 30 iunie, va avea loc în cursul zilei de joi, în prezenţa preşedintelui clubului Real Madrid, Florentino Perez, a anunţat gruparea de pe Santiago Bernabeu într-un comunicat. Această ceremonie va fi urmată de o conferinţă de presă virtuală a jucătorului.

În cursul zilei de miercuri, Ramos şi-a modificat pagina contului său de Twitter, postând emblema clubului Real Madrid, însoţită de cuvântul "Gracias" (Mulţumesc).

În vârstă de 35 ani, Sergio Ramos s-a transferat în 2005 de la FC Sevilla la Real Madrid, club cu care a cucerit de patru ori trofeul Champions League (2014, 2016, 2017, 2018) şi de cinci ori titlul de campion în La Liga (2007, 2008, 2012, 2017, 2020).

Acest anunţ pune capăt speculaţiilor privind posibila prelungire a contractului lui Ramos, care nu a fost reţinut de selecţionerul Spaniei, Luis Enrique, în lotul pentru EURO 2020.

Conform presei spaniole, Real Madrid şi-a propus fundaşului prelungirea cu un an a contactului său, însoţită de o scădere cu 10% a salariului, însă Ramos a solicitat un nou contract pe doi ani.

Viitoarea sa destinaţie nu a fost evocată în comunicatul clubului madrilen.

Originar din Camas, localitate de la periferia oraşului Sevilla, în Andaluzia, Sergio Ramos s-a format la clubul local FC Sevilla, la care a debutat ca profesionist, în sezonul 2004-2005, înainte de a fi achiziţionat de Real Madrid, la vârsta de 19 ani, în schimbul sumei de 27 milioane euro.

În cele 16 sezoane petrecute la Real Madrid, el a cucerit 22 de trofee, fiind al doilea jucător din istoria clubului din capitala Spaniei ca număr de titluri cucerite, după legendarul Paco Gento.

Cu 101 goluri marcate în 671 de meciuri, Sergio Ramos este, totodată, al patrulea pe lista jucătorilor cu cele mai multe apariţii în tricoul lui Real Madrid, după Raul Gonzalez, Iker Casillas şi Manolo Sanchis.

Sergio Ramos a fost selecţionat de 180 de ori până în prezent în reprezentativa Spaniei, pentru care a marcat 23 de goluri.

AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”