Fotbal: Gaz Metan - CFR Cluj şi Dunărea Călăraşi - FCSB, cap de afiş în optimile Cupei României

Fotbal: Gaz Metan - CFR Cluj şi Dunărea Călăraşi - FCSB, cap de afiş în optimile Cupei României

Meciurile Gaz Metan Mediaş - CFR Cluj, Dunărea Călăraşi - FCSB, Politehnica Iaşi - FC Viitorul Constanţa şi FC Hermannstadt - FC Voluntari se anunţă a fi cele mai interesante dueluri din optimile de finală ale Cupei României la fotbal, potrivit tragerii la sorţi efectuate, vineri, la Casa Fotbalului.

Deţinătoarea trofeului, Universitatea Craiova, va înfrunta o formaţie de liga a treia, AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele, care a eliminat-o pe Rapid. Dinamo va întâlni şi ea o echipă din eşalonul al treilea, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

Jocurile din cadrul optimilor de finală ale Cupei României vor avea loc în perioada 29 octombrie - 4 noiembrie.

Parrtidele din optimile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Pentru instalaţiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalaţiei de nocturnă emis de constructor, prin care să se ateste conformitatea instalaţiei cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum şi dovada instalării acesteia. În cazul în care începând cu faza şaisprezecimilor de finală se întâlnesc echipe din categorii diferite şi echipa organizatoare nu deţine instalaţie de nocturnă, la cererea echipei care deţine aceasta facilitate şi cu acordul celeilalte echipe, jocul se poate disputa pe terenul echipei care deţine instalaţie de nocturnă.

În conformitate cu articolul 30, punctul 11 din ediţia 2018 a ROAF, în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situaţia jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri, conform art. 30 alin 9 din ROAF este permisă efectuarea a patru înlocuiri de jucători, cu condiţia ca cea de a patra înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri.

Programul meciurilor din optimi:
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc - Dinamo Bucureşti
Dunărea Călăraşi - FCSB
CS Mioveni - ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe
AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele - Universitatea Craiova
Gaz Metan Mediaş - CFR Cluj
Universitatea Cluj - Astra Giurgiu
Politehnica Iaşi - FC Viitorul Constanţa
FC Hermannstadt - FC Voluntari
AGERPRES (AS/autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...