Fotbal: Germania, marea favorită la CM 2018, conform unui studiu al băncii elveţiene UBS

Fotbal: Germania, marea favorită la CM 2018, conform unui studiu al băncii elveţiene UBS

Selecţionata Germaniei, campioana mondială en titre, este cotată cu cele mai mari şanse la Cupa Mondială de fotbal 2018 din Rusia (14 iunie-15 iulie), conform analizei economiştilor de la banca elveţiană UBS, urmată de Brazilia şi Spania, relatează Reuters.

Analiştii de la UBS dau Germania ca mare favorită cu 24%, urmată de Brazilia (19,8%) şi Spania (16,1%), argumentând analiza prin faptul că nemţii şi brazilienii vor avea un start mai uşor în grupe, în timp ce spaniolii au un adversar dur în primul meci din grupă, cel cu Portugalia, campioana europeană en titre. După faza grupelor, Brazilia şi Spania pot întâlni Argentina şi Anglia în sferturi.

Rusia este creditată cu calificare în optimi, înainte de a pierde în faţa Portugaliei sau Spaniei. Islanda (0,2%) şi Panama (0 %) sunt naţionalele cotate cel mai slab la câştigarea trofeului.

Analiza specialiştilor de la UBS se bazează pe un algoritm statistic care ia în considerare rezultatele de la ultimele cinci turnee finale şi alţi factori precum evoluţia echipelor în preliminarii.

Anglia, Franţa, Belgia şi Argentina sunt echipe care pot provoca surprize la Cupa Mondială. Franţa poate ajunge în semifinale, unde ar putea înfrunta Brazilia, în timp ce Anglia, ca şi Belgia, cu un lot echilibrat, trebuie să treacă de Brazilia pentru a avansa în semifinale. Parcursul Argentinei va depinde mult de forma vedetelor sale în frunte cu Lionel Messi, ceea ce face ca impredictibilă performanţa sud-americanilor. AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale