Fotbal: Germania va găzdui turneul final al EURO 2024

Germania a fost aleasă drept gazda turnului final de fotbal al EURO 2024 câştigând în faţa contracandidatei Turcia, prin votul exprimat de membrii Comitetului executiv al UEFA reuniţi joi la Nyon, scrie DPA.

Votul a fost exprimat după ce, timp de 15 minute, reprezentanţii celor două ţări candidate şi-au expus planurile pentru organizarea turneului şi după ce membrii Comitetului au studiat dosarele depuse şi evaluările tehnice.

În favoarea Germaniei au existat 12 voturi, Turcia primind doar 4, un vot fiind invalidat.

''Am avut două candidaturi extrem de puternice'', a spus preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, referindu-se la ''două naţiuni fotbalistice'', înainte de a anunţa câştigătorul.

Germania a mai găzduit EURO 1988, iar Munchen se află printre oraşele unde se vor disputa meciuri la ediţia din 2020. De asemenea, Germania a organizat două Cupe Mondiale, în 1974 şi 2006.

Turcia ratează pentru a patra oară consecutiv obţinerea statutului de ţară gazdă a unui turneu final al EURO, ministrul pentru tineret şi sport, Mehmet Kasapoglu, catalogând rezultatul votului drept unul ''trist''.

"Rezultatul este unul trist pentru UEFA şi pentru EURO 2024. Forţa noastră şi calitatea în ceea ce priveşte organizarea sunt evidente. Avem stadioane, avem facilităţi, ca ţară nu eram cu nimic mai prejos'', a spus Kasapoglu. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…

2 VIDEO Prins asupra faptului, amantul unei craiovence a fugit 3 kilometri în pielea goală, în timp ce soţul înş…

3 VIDEO Judecați voi! / Tânăr, în Centrul Vechi, despre coronavirus: „De ce să ne fie frică? Nu există, doamnă, aș…

4 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

5 Manipulare ordinară a nevestei lui Cataramă / Dr. Adina Alberts, despre legea carantinei: „Nicolae Ceauşescu ar …