Fotbal: Gigi Becali (FCSB) - L-am pus pe Dică antrenor, nu are licență, dar va avea un principal lângă el

Fotbal: Gigi Becali (FCSB) - L-am pus pe Dică antrenor, nu are licență, dar va avea un principal lângă el

Finanțatorul clubului de fotbal FCSB, Gigi Becali, a declarat, luni, că l-a instalat în funcția de antrenor pe Nicolae Dică în locul lui Laurențiu Reghecampf, precizând că acesta va avea un principal lângă el pe bancă deoarece nu deține încă licența Pro.

"Contractul cu Reghecampf e ca și reziliat. El nu vine să rezilieze, el vine doar să ne despărțim, să ne vedem, să ne luăm la revedere. L-am pus pe Dică antrenor. Ce, mai trebuie să semneze? La mine cuvântul este contract. Mi-a plăcut de Dică, de gândirea lui despre fotbal. El a demonstrat că e antrenor și la Pitești. Cred că el cunoaște mult fotbal, nu știu cât de mult îl poate pune în practică însă în Liga I, că e mai geu. El mi-a zis că premisele lui sunt munca și disciplina. Cerere specială a fost că vrea să vină cu ai lui. Eu spusesem că preparatorul fizic, kinetoterapeutul și ceilalți din staff îi țin mereu, ca să nu îi mai schimb. Dar i-am zis lui Dică să îi aducă și pe ai lui, să mai fie trei în plus, câteva mii de euro în plus, care e problema? Dică nu are licență Pro. El are doar de antrenor secund. Așa că o să aibă un antrenor principal pe margine cu el. Nu știu cine va fi. Trebuie să și-l aleagă el, poate vrea să-l ia pe Țiți Dumitru, nu știu, să-și aleagă", a spus Becali.

Oficialul a menționat că va aduce jucători la echipă care să îi garanteze câștigarea titlului încă de la începutul play-off-ului: "Eu i-am promis că îi fac echipă lui Dică. Nu o să mai fie la egalitate, că nu vrea unul sau altul să ia titlul Steaua. De acum încolo din play-off noi o să fim campioni ca să nu mai avem probleme. El a zis că o să îmi propună câțiva jucători, vom vedea".

În vârstă de 37 de ani, Nicolae Dică a fost secundul antrenorilor Costel Gâlcă și Mirel Rădoi la FC Steaua în perioada iunie 2014 — decembrie 2015.

Echipa FCSB a pierdut titlul de campioană în ediția 2016-2017 a Ligii I în fața echipei FC Viitorul Constanța. FC Viitorul a încheiat cu același număr de puncte în clasament ca FCSB, 44, dar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe din play-off, echipa lui Hagi câștigând cu 3-1 pe teren propriu și remizând la București, 1-1.

Conducerea FCSB contestă câștigarea titlului de către FC Viitorul deoarece susține că Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) prevede faptul că în calculul punctelor obținute în meciurile directe cu gruparea din Ovidiu se iau toate cele patru partide disputate în sezonul 2016-2017 și nu doar meciurile din play-off, așa cum menționează LPF. Finanțatorul clubului FCSB, Gigi Becali, a anunțat, la 13 mai, că formația sa este campioană, deși LPF a decernat titlul echipei FC Viitorul, precizând că va merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a se face dreptate.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...