Fotbal: Gigi Becali, amendat cu 130.000 de lei de Comisia de Disciplină a FRF și suspendat 6 luni

Fotbal: Gigi Becali, amendat cu 130.000 de lei de Comisia de Disciplină a FRF și suspendat 6 luni

Finanțatorul echipei FCSB, Gigi Becali, a fost amendat cu suma de 130.000 de lei și suspendat 6 luni de Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal pentru încălcări ale Regulamentului Disciplinar al FRF.

În două cazuri separate, Becali a fost reclamat de secretarul general al FRF, Gabriel Bodescu, clubul FCSB fiind și el amendat cu 10.000 de lei.

''În temeiul art. 52 al. 1 și 2 lit. b coroborat cu art. 52 al. 1 și 4 din RD se sancționează pârâtul George Becali cu măsura suspendării pentru 6 luni și penalitate sportivă de 65.000 lei. În temeiul art. 45 din RD pârâtul George Becali va executa sancțiunea suspendării pentru 6 luni și plata penalității sportive de65.000 lei'', este verdictul în primul caz.

Articolul 52 se referă la ''Comportarea jignitoare, calomnioasă și declarații care afectează imaginea fotbalului''.

În al doilea dosar, ''în temeiul art. 54 al. 1 din RD se sancționează pârâtul George Becali cu măsura suspendării pentru 4 luni și o penalitate sportivă în cuantum de 65.000 lei. În temeiul art. 54 al. 1 din RD se sancționează Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă de 10.000 lei''.

Articolul 54 din Regulamentul Disciplinare face referire la ''rasism, xenofobie, discriminare, denigrare''.

AGERPRES (AS/autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...