Fotbal: Grozavu (Sepsi), despre scandalul de rasism din LC: S-a făcut prea mare tam-tam

Fotbal: Grozavu (Sepsi), despre scandalul de rasism din LC: S-a făcut prea mare tam-tam

Antrenorul formaţiei Sepsi Sf. Gheorghe, Leo Grozavu, consideră că s-a făcut un "prea mare tam-tam" pe marginea scandalului de rasism din Liga Campionilor în care au fost implicaţi arbitri români, precizând că niciunul dintre ei nu a avut intenţia de a face o remarcă rasistă.

"Pe plan european s-a vorbit foarte mult în ultimele zile despre ceea ce s-a întâmplat. Eu nu vreau să mă erijez în avocatul său apărătorul arbitrilor din România, dar eu cred că s-a făcut mult prea mare tam-tam, nu a avut nimeni intenţia să facă vreo declaraţie rasistă. Eu cred că la momentul ăsta, brigada care a oficiat meciul de Champions League nu ar trebui să fie atât de tare acuzată", a declarat Grozavu, joi într-o conferinţă de presă.

El consideră însă că şefii arbitrajului românesc ar trebui să intervină pentru a găsi adevăratele cauze care conduc la astfel de incidente: "Am văzut că toată lumea le-a sărit în cap. Eu cred însă că trebuie căutate cauzele greşelii, pentru că a fost totuşi o greşeală modul de exprimare şi cred că trebuie căutat în altă parte. La şefii conducerii arbitrajului românesc, care în foarte multe situaţii protejează, apară sau, şi mai rău, recompensează pe arbitrii care greşesc. Şi de aici, normal că ei devin aroganţi, nu mai pot comunica. Arbitrii nu vor să poarte un dialog cu cei de pe margine pentru că reacţionăm diferit în tensiunea meciului şi ei ar trebui să găsească mijloacele necesare pentru a comunica. Ei recurg însă la măsuri drastice pentru că pe ei nu-i poate trage nimeni la răspundere, ei nu plătesc. Plătesc doar antrenorii, jucătorii şi asta nu e normal. Din punctul meu de vedere nu cred că au făcut o remarcă rasistă".

Meciul Paris Saint-Germain - Istanbul Başakşehir, din cadrul Ligii Campionilor, din capitala Franţei a fost întrerupt în urma unui incident considerat rasist în care a fost implicat arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu şi se va relua miercuri seara, de la ora 19:55 (ora României).

Staff-ul campioanei Turciei şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea antrenorului secund al formaţiei din Istanbul, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, acuzând remarci rasiste din partea arbitrului de rezervă.

Colţescu i-a cerut în min. 16 arbitrului de centru Ovidiu Haţegan să intervină pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de ''tipul negru'', iar Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez.

Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezervă) a coborât din tribună şi l-a acuzat de rasism pe Colţescu, reproşându-i că s-a referit la culoarea pielii lui Webo, întrebându-l dacă ar fi făcut la fel şi dacă era cazul unei persoane albe, relatează AFP.

Şi jucători de la PSG, printre care Neymar, Mbabbe şi Marquinhos, au venit pentru a cere explicaţii la marginea terenului. După mai multe minute de discuţii cele două echipe au părăsit terenul.

Uniunea Europeană de Fotbal a confirmat, marţi seara, că meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir va fi reluat miercuri, cu alţi arbitri.

Forul continental a anunţat că o anchetă amănunţită va fi demarată imediată în legătură cu incidentul.

Ministrul Sportului din Franţa, Roxana Mărăcineanu a catalogat exprimarea arbitrului român drept rasistă.

"În această seară sportivii au luat o decizie istorică, în faţa unei atitudini pe care au considerat-o inacceptabilă. O expresie a rasismului obişnuit. Aşteptăm rezultatele anchetei, dar nu pot decât să salut simbolul puternic al gestului şi solidarităţii lor", a scris ministrul Roxana Mărăcineanu, născută în România, pe contul său de Twitter.

 


AGERPRES (V, AS-autor: Adrian Ţone, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

3 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

4 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...

5 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat