Fotbal: Haaland a doborât un record vechi de 57 de ani

Fotbal: Haaland a doborât un record vechi de 57 de ani

Tânărul internaţional norvegian Erling Haaland, atacantul echipei germane de fotbal Borussia Dortmund, a doborât în weekend un record vechi de 57 ani, devenind jucătorul cu cele mai multe goluri marcate în primele sale 22 de meciuri în Bundesliga, informează EFE.

Haaland a înscris de patru ori în poarta formaţiei Hertha Berlin, ajungând astfel la un total de 23 de goluri în 22 de partide disputate până acum în campionatului Germaniei.

Norvegianul a depăşit cu această ocazie performanţa legendarului fotbalist german Uwe Seeler, care a înscris de 20 de ori în primele sale 22 de meciuri în prima ligă germană, în tricoul formaţiei Hamburg SV, pe parcursul sezonului 1963-1964.

La doar 20 de ani, Erling Haaland a devenit, totodată, cel mai tânăr jucător care a reuşit să marcheze patru goluri într-o singură partidă din Bundesliga.

De la debutul acestui sezon, noua stea a fotbalului mondial a marcat 15 goluri în toate competiţiile pentru Dortmund, plus alte şase pentru selecţionata Norvegiei (trei dintre ele în poarta României, luna trecută, în Liga Naţiunilor). În sezonul 2019-2020, el a punctat de 44 de ori pentru RB Salzburg (fosta sa echipă) şi Borussia Dortmund.

La sfârşitul săptămânii trecute, Erling Haaland a fost desemnat câştigătorul trofeului Golden Boy pe anul 2020, acordat de ziarul italian Tuttosport celui mai bun fotbalist sub 21 de ani care evoluează într-un campionat din Europa.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro