Fotbal: Hansi Flick va pregăti selecţionata Germaniei până la EURO 2024 (presă)

Fotbal: Hansi Flick va pregăti selecţionata Germaniei până la EURO 2024 (presă)

Hansi Flick, fostul antrenor al echipei Bayern Munchen, s-a prezentat marţi dimineaţă la sediul Federaţiei germane de fotbal (DFB) pentru a semna contractul prin care va deveni noul selecţioner naţional, post pe care îl va prelua după EURO 2020, informează presa germană, citată de agenţia DPA.

Cotidianul Bild precizează acordul dintre Flick şi DFB se va întinde până la EURO 2024, care va avea loc în Germania, iar salariul noului selecţioner va fi mai mic decât cel pe care acesta l-a încasat la Bayern.

Hansi Flick îl va înlocui la cârma reprezentativei Germaniei pe Joachim Loew, căruia i-a fost secund din 2006 şi până în 2014, an în care Mannschaft a cucerit Cupa Mondială, la turneul găzduit de Brazilia.

După ce activat o perioadă ca director sportiv în cadrul Federaţiei germane, Flick a devenit secundul lui Niko Kovac la Bayern Munchen, în vara anului 2019, fiind promovat apoi ca antrenor principal, câteva luni mai târziu.

Sub conducerea sa, Bayern Munchen a cucerit şapte trofee, cel mai important dintre acesta fiind Liga Campionilor, în 2020.

Hansi Flick a decis să se despartă, însă, de clubul bavarez din cauza neînţelegerilor cu directorul sportiv Hasan Salihamidzic, solicitând rezilierea contractului său cu Bayern la finalul acestui sezon.

Flick va conduce naţionala Germaniei în meciul de pe teren propriu cu România, din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, după ce Mannschaft, cu Joachim Loew la cârmă, s-a impus la Bucureşti, în martie, cu 1-0.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”