Fotbal: Harry Maguire, căpitanul lui Manchester United, eliberat după ce a fost arestat de poliţia elenă

Fotbal: Harry Maguire, căpitanul lui Manchester United, eliberat după ce a fost arestat de poliţia elenă

Fotbalistul englez Harry Maguire, căpitanul echipei Manchester United, arestat vineri pe insula Mykonos după agresarea unui poliţist, a fost eliberat sâmbătă, aşteptând o audiere în faţa justiţiei elene, relatează AFP.

Maguire a părăsit palatul de justiţie în cursul dimineţii, însoţit din câte se pare de echipa sa juridică, înainte de a se îndrepta spre maşina sa. Audierea a fost fixată pentru marţi, însă fundaşul nu este obligat să fie prezent.

"Harry a pledat nevinovat. Ar fi nepotrivit ca jucătorul sau clubul să facă alte comentarii cât timp procesul judiciar îşi urmează cursul", a declarat Manchester United într-un comunicat.

Mai devreme, avocatul jucătorului, Konstantinos Darivas, a indicat că Maguire este "în stare bună", deşi a petrecut două nopţi în arest.

Potrivit canalului grec Mega, tatăl jucătorului a sosit în Grecia pentru a fi alături de fiul său.

Dosarul este instrumentat de parchetul din insula Syros, în Ciclade, în care se află Mykonos.

Fostul jucător al lui Leicester, cumpărat anul trecut de United pentru circa 87 de milioane de euro, a fost arestat după ce, însoţit de fratele său şi de un prieten, s-a bătut cu mai mulţi turişti şi a agresat câţiva poliţişti, potrivit agenţiei elene de ştiri ANA.

"Trei bărbaţi britanici, dintre care unul este fotbalistul unei echipe britanice, au atacat în noaptea de joi spre vineri mai mulţi poliţişti, rănindu-i uşor pe patru dintre ei, şi au fost arestaţi", au declarat vineri pentru AFP Petros Vassilakis, un responsabil al poliţiei din Syros.

Poliţiştii le-au cerut celor trei bărbaţi să-i urmeze la post, dar aceştia au încercat să fugă, a spus Vassilakis.

Potrivit comunicatului oficial al poliţiei, o a doua bătaie a izbucnit la sediul poliţiei locale, unde cei trei bărbaţi "s-au opus cu îndârjire (arestării), împingând şi lovind trei ofiţeri .

Unul dintre suspecţi a încercat apoi să-i mituiască pe poliţişti pentru a muşamaliza incidentul, a asigurat poliţia.

Suspecţii sunt acuzaţi de agresiune, rebeliune, insulte verbale şi ameninţări adresate oamenilor legii veniţi să-i aresteze, precum şi de tentativă de corupţie, a detaliat poliţia.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...