Fotbal: Hoffenheim şi Borussia Dortmund, anchetate de Federaţia germană

Federaţia germană de fotbal (DFB) a demarat o anchetă faţă de cluburile Hoffenheim şi Borussia Dortmund, după ce fanii celei din urmă au afişat bannere insultătoare şi au recurs la scandări jignitoare la adresa preşedintelui clubului Hoffenheim, Dietmar Hopp, în timpul meciului de sâmbătă din Bundesliga (1-1).

Gruparea din Dortmund va trebui să răspundă pentru comportamentul nesportiv al suporterilor săi şi pentru distrugerile pe care aceştia le-au produs pe stadionul din Hoffenheim, în timp ce echipa gazdă va trebui să dea explicaţii pentru gestiunea inadecvată a situaţiei.

Un banner uriaş desfăşurat de susţinătorii lui Dortmund pe Rhein-Neckar Arena îl înfăţişa pe Hopp ca pe o ţintă.

Luni, avocatul lui Hopp a solicitat o intervenţie mai strictă în astfel de situaţii. ''În viitor, dacă se mai întâmplă aşa ceva partida nu ar trebui să înceapă până când bannerul nu este îndepărtat'', a menţionat avocatul Christoph Schickhardt.

Harm Osmer, arbitrul central al întâlnirii, a fluierat sâmbătă startul meciului deşi bannerul ''trona'' în peluza fanilor lui Dortmund, sub imagine fiind scris: ''Hasta la vista, Hopp''.

Borussia Dortmund este pe locul 3 în Bundesliga, cu 8 puncte, iar Hoffenheim pe 12, cu 4 puncte. AGERPRES/(autor: Adrian Drăguţ, editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

3 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

4 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…

5 Întâlniri de taină în biserică între şefii Poliţiei şi membri ai clanului Duduianu, în miez de noapte