Fotbal: Ianis Hagi, depistat pozitiv la coronavirus la un test efectuat înaintea meciului naţionalei cu Macedonia de Nord

Fotbal: Ianis Hagi, depistat pozitiv la coronavirus la un test efectuat înaintea meciului naţionalei cu Macedonia de Nord

Fotbalistul echipei naţionale a României, Ianis Hagi, a fost depistat pozitiv la coronavirus la un test efectuat, marţi, la Skopje, acolo unde prima reprezentativă va juca, miercuri, meciul cu Macedonia de Nord din preliminariile CM 2022.

"Ianis Hagi, în urma unor uşoare simptome, a fost testat pozitiv la Skopje. Astăzi, în jurul prânzului, Ianis Hagi a acuzat uşoare dureri de cap în cantonamentul naţionalei de la Skopje. A efectuat un test rapid sub coordonarea staff-ului medical al naţionalei iar rezultatul este pozitiv. 'Tricolorul' a intrat imediat în izolare. Până azi, cu ocazia acestei acţiuni a naţionalei, Ianis efectuase 5 teste Covid, toate cu rezultat negativ", a anunţat Federaţia Română de Fotbal pe site-ul său oficial.

"Fără a prezenta simptome, colegii de masă ai lui Hagi, Răzvan Marin, Alexandru Cicâldău şi Dragoş Nedelcu au efectuat şi ei testare rapidă. Rezultatul este negativ pentru toţi trei. Cu toate acestea, cei trei nu vor putea participa la antrenamentul oficial din această seară, potrivit normelor din Macedonia de Nord fiind necesar într-o astfel de situaţie un rezultat negativ la o testare PCR. Astfel, ei au efectuat şi o testare PCR, rezultatul urmând să sosească până la ora jocului", se mai precizează pe site-ul citat.

Ianis Hagi este al doilea jucător al echipei naţionale a României testat pozitiv la Covid-19 în ultimele zile. Sâmbătă, Dorin Rotariu a fost depistat pozitiv cu o zi înaintea meciului cu Liechtenstein de la Bucureşti.

Din cei 26 de jucători convocaţi iniţial pentru cele trei meciuri din luna septembrie, selecţionerul Mirel Rădoi mai are la dispoziţie înaintea ultimei partide un lot de doar 20 fotbalişti. Tănase, Alibec, Drăguş şi Aioani s-au accidentat, iar Rotariu şi Hagi au fost testaţi pozitiv la Covid-19.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte, miercuri, de la ora 21:45, pe Tose Proeski Arena din Skopje, selecţionata Macedoniei de Nord, într-o partidă din cadrul Grupei J a preliminariilor CM 2022.

În precedentele două meciuri disputate de la începutul acestei luni, România a învins Islanda (scor 2-0, la Reykjavik) şi Liechtenstein (scor 2-0, la Bucureşti). Echipa antrenată de Mirel Rădoi a urcat pe locul al treilea în clasamentul grupei, devansând Macedonia de Nord.
AGERPRES (AS-editor: Marius Ţone, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina