Fotbal: Ibrahimovic a câştigat pentru a 12-a oară Balonul de Aur în Suedia

Fotbal: Ibrahimovic a câştigat pentru a 12-a oară Balonul de Aur în Suedia

Zlatan Ibrahimovic, atacantul echipei AC Milan, a câştigat pentru a 12-a oară în cariera sa trofeul Balonul de Aur, rezervat celui mai bun fotbalist din Suedia, în timp ce Magdalena Eriksson a fost desemnată cea mai bună jucătoare suedeză în 2020, fiind recompensată cu trofeul Balonul de Diamant, cu ocazia unei ceremonii care s-a desfăşurat online, informează Reuters.

Ibrahimovic, care a împlinit luna trecută 39 de ani, este golgheterul all-time al reprezentativei Suediei, cu 62 de goluri în 116 selecţii. Evoluţiile sale foarte bune în tricoul lui AC Milan, în acest debut de sezon, a convins juriul să-i acorde primul său Balon de Aur după 2016, anul în care s-a retras din naţionala ţării sale.

"Cu un caracter unic, el a prelungit o carieră unică cu un alt capitol senzaţional", şi-a motivat juriul decizia de a-i acorda lui Ibrahimovic acest trofeu, pe care niciun alt fotbalist suedez nu l-a câştigat mai mult de două ori.

La feminin, Magdalena Eriksson (27 ani), apărătoarea echipei Chelsea, a fost recompensată pentru triumful obţinut alături de londoneze în Super Liga engleză, la capătul unui sezon scurtat de pandemia de coronavirus.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?