Fotbal: Ilie Stan nu mai este antrenorul echipei ASA Târgu Mureș

Fotbal: Ilie Stan nu mai este antrenorul echipei ASA Târgu Mureș

Ilie Stan nu mai este, începând de luni, antrenorul echipei de fotbal ASA Târgu Mureș, informează site-ul grupării mureșene.

''Conducerea clubului ASA Târgu Mureș anunță încetarea, pe cale amiabilă, a raporturilor contractuale cu antrenorul principal Ilie Stan. Ținem să-i mulțumim tehnicianului Ilie Stan pentru munca profesionistă depusă în ultimele luni la clubul nostru, reușind într-un timp scurt timp să închege o echipă competitivă, cu șanse de a se salva de la retrogradare. Mulțumim pentru tot și mult succes în carieră!'', se menționează pe pagina de internet a clubului .

ASA Târgu Mureș evoluează în play-out-ul Ligii I de fotbal, după ce la finalul sezonului regulat s-a clasat pe poziția a 14-a, ultima din clasament. După primele două etape din play-out, echipa este în continuare pe ultimul loc.

În primele două meciuri din play-out, ASA a pierdut cu Gaz Metan Mediaș (0-2 în deplasare) și a câștigat cu Concordia Chiajna, 2-1 pe teren propriu. În următoarea etapă, echipa o va întâlni în deplasare pe FC Voluntari.

Ilie Stan preluase echipa la finele lunii decembrie, târgmureșenii fiind până atunci pregătiți de antrenorul Dan Alexa, care fusese numit pe 9 august.

La momentul preluării formației, Ilie Stan spunea că ASA va putea face "o figură frumoasă" dacă se va întări în pauza de iarnă.

Ilie Stan a fost un mijlocaș important, cariera sa fiind legată mai ales de Steaua București, la care a evoluat în două perioade (1987-1995 și 1997). El a mai jucat la Gloria Buzău, Cercle Bruges (Belgia), FC Național, AEL Limassol (Cipru) sau Hapoel Petah Tikva (Israel) și a avut trei selecții la echipa națională a României.

Stan a fost golgheterul Ligii 1 în sezonul 1991-1992 și a câștigat cu Steaua 6 titluri de campion, trei Cupe și două Supercupe ale României, făcând parte din echipa care a disputat finala Cupei Campionilor Europeni în 1989. El a câștigat și o Cupă a Belgiei cu Cercle Bruges.

Stan și-a început cariera de antrenor în 2002, fiind secundul lui Anghel Iordănescu la echipele arabe Al Ain, Al Ittihad sau Al Shabab, dar și la echipa națională a României.

Ca antrenor principal, Stan a debutat în 2003, la Al-Seeb, în Oman. El a mai pregătit echipele FCM Târgoviște, Victoria Brănești (pe care a promovat-o din Liga a III-a în Liga 1, în doar doi ani), Steaua, Concordia Chiajna, FC Vaslui, FC Brașov, Zakho (Irak), ultima formație fiind Al Shamal (Qatar).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...