Fotbal: Ionuţ Lupescu - Candidatul Răzvan Burleanu pur şi simplu nu poate suporta concurenţa

Fotbal: Ionuţ Lupescu - Candidatul Răzvan Burleanu pur şi simplu nu poate suporta concurenţa

Ionuţ Lupescu, candidat la preşedinţia FR de Fotbal, susţine, prin intermediul unui comunicat de presă remis joi, că Răzvan Burleanu duce o campanie de denigrare împotriva sa şi încearcă să-l scoată cu orice preţ din cursa pentru alegerile din 18 aprilie.

După şedinţa Comitetului executiv al FRF de joi, preşedintele Răzvan Burleanu a declarat că i-a informat pe reprezentanţii fotbalului românesc despre modul în care ex-preşedintele Mircea Sandu şi ex-directorul general Ionuţ Lupescu au încheiat contracte cu diverse firme care au păgubit Federaţia.

''Candidatul Răzvan Burleanu pur şi simplu nu poate suporta concurenţa. Îl anunţ pe acesta că nu mă las intimidat de tacticile lui staliniste, indiferent câte zile şi nopţi îşi va mai petrece prin subsolurile Federaţiei, să scormonească în arhive. Nimic din ce prezintă nu este în afara legii, iar singurul care prejudiciază atât material, cât şi moral, Federaţia şi fotbalul românesc este chiar domnia sa. Tot ce am făcut a fost pentru a asigura Federaţiei venituri mai mari şi performanţe mai bune. Pentru mine vorbesc rezultatele din perioada în care am fost director în FRF. Pentru actualul preşedinte al FRF vorbesc delaţiunile, gafele, lipsa de respect faţa de valorile fotbalului românesc, jignirile, ameninţările, scandalurile şi, mai presus de toate, eşecurile. Este trist că într-o ţară în care toată lumea ştie fotbal şi politică, există un singur om care se pricepe doar la politică, iar acela este chiar preşedintele Federaţiei Române de Fotbal. Candidatul Burleanu ştie că oamenii s-au saturat de impostură. De aceea, face ceea ce face. Mai întâi a vrut să mă elimine din cursă la masa verde, prin schimbarea statutului. Acum, pregăteşte plângeri penale şi dezafiliază cluburi sau le interzice să participe la Adunarea Generală. Mă aştept chiar să se încuie pe dinăuntru, în Casa Fotbalului'', a precizat Ionuţ Lupescu în comunicat.

În ce priveşte acuzaţiile aduse împotriva sa de Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu susţine că actualul preşedinte este cel care a risipit în ultimii ani resursele federaţiei.

''În privinţa acuzaţiilor sale, trebuie spus adevărul, iar acesta este următorul: în timp ce cu o mână ridică sabia la anumiţi contractori ai Federaţiei, cu cealaltă le semnează prelungiri de contracte, după cum au dovedit cei învinuiţi public. Aşa a procedat şi în cazul meu. Acesta este justiţiarul de carton, aflat în fruntea Federaţiei. Este cel pe care am făcut greşeala să-l primesc în casa mea, când îmi cerea sfaturi despre cum să conducă Federaţia (pe care oricum nu le-a aplicat), acelaşi care venea la UEFA să-l ajut să stabilească relaţii personale cu Michel Platini, acelaşi care spunea mieros că fotbalul românesc are nevoie de competenţa mea. Doar pentru că sunt contracandidatul lui, acum sunt infractor. În lumea fotbalului, se vorbeşte despre foarte multe fonduri risipite, în multe zări, în ultimii patru ani. Reamintesc că prima decizie pe care o voi lua va fi aceea de a comanda un audit, pe care îl voi face public imediat după finalizarea lui. De asemenea, îl voi trimite imediat la toate instituţiile abilitate sa facă cercetări suplimentare, dacă vor exista constatări de asemenea natură. Eu nu voi aştepta patru ani să văd cine candidează sau nu. Spre deosebire de actualul preşedinte al FRF, căruia îi place să lucreze în mizerie, ani de zile, eu sunt de părere că primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când vii într-o casă nouă, este curăţenia. Astăzi, nu s-a făcut o informare în CEx, aşa cum suna comunicatul FRF, ci preşedintele Federaţiei a pus, de fapt, pe ordinea de zi numele meu. Acest lucru mă face şi mai încrezător în şansele fotbalului românesc de a scăpa de actuala sa conducere. Candidatul Burleanu a vrut să transmită un mesaj de forţă, dar eşuează prin a se arăta slab şi speriat. Eu merg până la capăt şi nimic nu mă poate opri. Istoria nu se mai repetă de această dată. Îi am alături de mine pe membrii afiliaţi pe care i-am întâlnit în teritoriu şi care îşi doresc schimbarea. Alături de domnia sa, mai sunt doar câţiva colaboratori apropiaţi şi câţiva oameni numiţi, care îl venerează ca pe un zeu'', spune Lupescu, conform sursei citate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”