Fotbal: Italia - Spania 1-1, în meci amical

Fotbal: Italia - Spania 1-1, în meci amical

Echipele de fotbal ale Italiei și Spaniei au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), joi seara, pe Dacia Arena din Udine, într-un meci amical. Lorenzo Insigne (68) a deschis scorul, dar ibericii au egalat imediat prin ''veteranul'' de 35 de ani Aritz Aduriz (70).

Italia a fost ''vioara întâi'' în acest meci în care campioana europeană en titre, adversara de duminică a României (la Cluj-Napoca), a dezamăgit, trimițând primul său șut pe spațiul porții abia după o oră de joc.

Lipsită de oameni de bază precum Iniesta sau Busquets, cel mai bun jucător al echipei antrenate de Vicente Del Bosque a fost portarul David De Gea.

Italia a fost privată de jucători cheie ca Verratti, Chiellini sau Marchisio, dar Antonio Conte a optat pentru un sistem neobișnuit 3-4-3, cu o parte dreaptă animată de Candreva, în timp ce Astori, Giaccherini și Eder au fost mai puțin inspirați pe stânga.

Candreva a fost cel mai periculos jucător italian, având două oportunități (6, 16), iar intrările lui Insigne și Bernardeschi (debut pentru atacantul Fiorentinei) au fost încurajatoare pentru ''Azzurri''. De altfel, cei doi au fost implicați în faza care a dus la deschiderea scorului: Bernardeschi l-a lansat pe Giaccherini, care l-a servit pe Insigne și acesta a înscris (68).

Aduriz a egalat la a doua sa selecție (70), însă prestația sa în ansamblu a fost foarte discretă. Insigne a fost aproape de a aduce victoria echipei Italiei, dar De Gea a respins salvator mingea expediată de jucătorul lui Napoli din lovitură liberă.

Din echipa Spaniei, Thiago Alcantara s-a remarcat prin câteva acțiuni ''de clasă'', potrivit AFP, iar Morata nu a reușit să șteargă îndoielile care planează asupra prestației reprezentativei spaniole.

Spania nu mai primise gol de șase partide, iar acest rezultat de egalitate pune capăt unei serii de șapte victorii consecutive pentru echipa lui Del Bosque.

În fața a 23.300 de spectatori au evoluat echipele:
Italia: Buffon (căpitan) — Darmian, Bonucci, Astori — Florenzi (De Silvestri, 89), Parolo (Jorginho, 89), Thiago Motta, Giaccherini (Antonelli, 79) — Candreva (Bernardeschi, 60), Pelle (Zaza, 60), Eder (Insigne, 51). Selecționer: Antonio Conte.
Spania: De Gea — Juanfran (Jordi Alba, 79), Ramos (Nacho, 46), Piqué, Azpilicueta — San José, Thiago Alcantara (Isco, 60) — Mata (Koke, 46), Fabregas, Morata (Alcacer, 86) — Aduriz (Silva, 70). Selecționer: Vicente Del Bosque.

Arbitru: Deniz Aytekin (Germania)
Cartonașe galbene: Thiago Motta (45), Parolo (67), Piqué (71), Fabregas (82).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu