Fotbal: Jerome Boateng a semnat cu Olympique Lyon (oficial)

Fotbal: Jerome Boateng a semnat cu Olympique Lyon (oficial)

Fundaşul central german Jerome Boateng, liber de contract după plecarea de la Bayern Munchen, a semnat o înţelegere pe doi ani cu Olympique Lyon, a anunţat miercuri clubul din Ligue 1, transmite AFP.

Boateng putea semna după data limită a închiderii perioade estivale de mercato, dar trebuia să parafeze acordul înainte de ziua de joi, pentru a putea evolua în Europa League. Această sosire de ultim minut a pus capăt campaniei de transferuri dificile a lyonezilor.

Născut la Berlin, Boateng (1,90 m) va împlini 33 de ani pe 3 septembrie. El numără 76 de selecţii în naţionala Germaniei (un gol marcat), cu care a devenit campion mondial în Brazilia în 2014.

Format la Hertha Berlin, el a părăsit în 2007 clubul din capitala Germaniei pentru Hamburger SV (2007-2010), înainte de a ajunge la Manchester City (2010-2011), apoi la Bayern Munchen, unde a jucat zece ani (363 meciuri, 10 goluri) şi a cucerit nouă titluri consecutive în Bundesliga între 2013 şi 2021.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Andreea Lăzăroiu )


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren