Fotbal: Joachim Loew, selecţionerul cu cele mai multe prezenţe pe banca tehnică a Germaniei

Fotbal: Joachim Loew, selecţionerul cu cele mai multe prezenţe pe banca tehnică a Germaniei

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Germaniei, Joachim Loew, va bifa, sâmbătă seara la Amsterdam, cel de-al 168-lea meci pe banca tehnică a primei reprezentative, depăşind recordul legendarului Sepp Herbeger, cel care a pregătit Mannschaft care în 1954 cucerea titlul mondial şi care deţinea recordul de prezenţe din 1964.

Loew, care fusese secund al predecesorului său Jurgen Klinsmann, a fost numit în iunie 2006 şi a condus primul său meci pe 16 august acelaşi an: o victorie cu 3-0 împotriva Suediei.

De atunci, el a condus Germania la titlul mondial din 2014, calificând-o apoi până în semifinalele celorlalte competiţii internaţionale, cu excepţia Cupei Mondiale din Rusia când echipa a părăsit turneul final încă din faza grupelor.

Herbeger, care a decedat în 1977, preluase funcţia de antrenor încă din timpul perioadei naziste, în 1936, fiind selecţionerul naţionalei până în 1964. El a rămas în istoria fotbalului german drept ''eroul de la Berna'', când în 1954, în Elveţia, Germania învingea în finala CM de atunci Ungaria, văzută drept marea favorită la cucerirea trofeului.

Loew a înregistrat 109 victorii, 31 de remize şi 27 înfrângeri cu Mannschaft.

Sâmbătă, Germania va înfrunta Olanda în Liga Naţiunilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...