Fotbal: Jose Mourinho, noul antrenor al echipei Tottenham Hotspur

Fotbal: Jose Mourinho, noul antrenor al echipei Tottenham Hotspur

Echipa engleză de fotbal Tottenham Hotspur l-a concediat marţi pe antrenorul argentinian Mauricio Pochettino, sub comanda căruia gruparea londoneză a disputat finala ediţiei trecute a Ligii Campionilor, angajându-l în locul acestuia pe portughezul Jose Mourinho, informează BBC.

"Rezultatele interne de la finalul sezonului trecut şi din debutul celui actual au fost extrem de dezamăgitoare"", a explicat Tottenham într-un comunicat.

Formaţia din nordul Londrei ocupă în prezent locul 14 în Premier League, după ce a câştigat doar 3 dintre cele 12 meciuri disputate de la debutul acestui sezon.

În plus, Tottenham a fost eliminată din Cupa Ligii engleze de o echipă de divizia a patra, iar în campionat nu a mai câştigat niciun joc din 28 septembrie.

Oficialii clubului londonez i-au găsit rapid un succesor lui Pochettino, angajându-l pe portughezul Jose Mourinho liber de liber de contract după despărţirea de Manchester United, în urmă cu 11 luni. Tehnicianul lusitan, care a mai antrenat în cursul carierei sale formaţiile FC Porto, Chelsea Londra, Inter Milano şi Real Madrid, a semnat un acord cu Totenham valabil până la finalu sezonului 2022-2023 cu Tottenham, potrivit BBC.

În vârstă de 56 ani, Jose Mourinho a colaborat în ultima perioadă cu postul de televiziune Sky şi a declarat recent că aşteaptă o "ocazie potrivită" pentru a reveni pe banca tehnică.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski