Fotbal: Josep Maria Bartomeu a demisionat din funcţia de preşedinte al clubului FC Barcelona

Fotbal: Josep Maria Bartomeu a demisionat din funcţia de preşedinte al clubului FC Barcelona

Josep Maria Bartomeu şi-a înaintat demisia din funcţia de preşedinte al clubului spaniol de fotbal FC Barcelona, a anunţat, marţi seara, cotidianul catalan Sport, citat de Reuters.

Bartomeu era vizat de o moţiune de cenzură din partea contestatarilor săi, care au strâns 16.521 semnături necesare, adică 15% din numărul total de socios.

Resentimentele faţă de Bartomeu au crescut în ultimul an după ce situaţia financiară a clubului s-a înrăutăţit, iar prestaţiile echipei au dezamăgit, culminând cu un eşec cu 2-8 în faţa lui Bayern Munchen, în august, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Bartomeu, 57 ani, este un om de afaceri care a fost ales preşedinte în 2014, după demisia lui Sandro Rosell. El devine al treilea preşedinte din istoria de peste o sută de ani a clubului care se confruntă cu o moţiune de cenzură. În cele două cazuri precedente nu s-au strâns voturile necesare pentru înlocuirea preşedintelui.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”