Fotbal: Jucătorul nord-irlandez Corry Evans i-a cerut scuze lui Ovidiu Hațegan în numele soției sale

Fotbal: Jucătorul nord-irlandez Corry Evans i-a cerut scuze lui Ovidiu Hațegan în numele soției sale

Fotbalistul Corry Evans i-a cerut scuze lui Ovidiu Hațegan în numele soției sale, ce i-a adresat insulte rasiste arbitrului român după ce acesta a dictat un penalty controversat împotriva Irlandei de Nord în meciul de joi cu Elveția din manșa întâi a barajului pentru Cupa Mondială 2018, scrie The Guardian.

Lisa Evans l-a insultat pe Twitter pe Hațegan după ce acesta l-a sancționat pe soțul său pentru un presupus henț comis în careu. Cartonașul galben primit de mijlocașul lui Blackburn Rovers face ca jucătorul să fie suspendat pentru returul de duminică de la Basel. Elveția a câștigat joi cu scorul de 1-0, după transformarea unui penalty dictat în urma hențului făcut de Evans.

"În numele soției mele, aș dori să-mi cer scuze fără rezerve pentru conținutul și limbajul mesajului pe care l-a postat noaptea trecută. Comentariile au fost postate la cald și nu sunt reprezentative pentru vederile ei", a afirmat Evans într-un comunicat.

Ulterior, soția lui Evans și-a cerut la rândul său scuze: "Aș dori sincer să le cer scuze tuturor celor pe care i-am jignit prin limbajul folosit în mesajul meu, înțeleg că a fost cu totul inacceptabil, nu ar trebui niciodată să las emoțiile să predomine. Nu aș accepta niciodată rasismul."

Deși este suspendat, Evans a mers în Elveția cu coechipierii săi pentru meciul retur. Selecționerul nord-irlandez Michael O'Neill a criticat după meci decizia arbitrului Hațegan.

UEFA a indicat că nu-l va sancționa pe Hațegan.

AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”