Fotbal: Julian Nagelsmann va fi antrenorul lui Bayern Munchen din sezonul viitor (oficial)

Fotbal: Julian Nagelsmann va fi antrenorul lui Bayern Munchen din sezonul viitor (oficial)

Julian Nagelsmann, actualul antrenor al formaţiei RB Leipzig, va prelua de la 1 iulie 2021 conducerea tehnică a echipei de fotbal Bayern Munchen, cu care a semnat un contract pe cinci ani, valabil până la 30 iunie 2026, a anunţat, marţi, campioana en titre a Germaniei, pe site-ul său oficial.

Bayern precizează totodată că a acceptat solicitarea actualului său antrenor, Hansi Flick, de a pune capăt contractului acestuia la 30 iunie 2021, cu doi ani înainte de expirarea sa.

În vârstă de 33 ani, Julian Nagelsman este antrenorul-revelaţie din Bundesliga şi, totodată, cel mai tânăr tehnician care activează în prima ligă germană.

Originar din Bavaria, Nagelsmann s-a făcut remarcat mai întâi la Hoffenhein, grupare pe care a reuşit să o salveze de la retrogradare, iar apoi să o califice în premieră în Liga Campionilor, la finalul sezonului 2016-2017.

Începând din 2019, Nagelsmann o pregăteşte pe RB Leipzig, cu care a participat de asemenea la cea mai importantă competiţie continentală intercluburi în două sezoane consecutive.

Hansi Flick şi-a anunţat recent intenţia de a părăsi gruparea bavareză la finalul sezonului, fiind considerat principalul favorit la preluarea postului de selecţioner al Germaniei după EURO 2020.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...