Fotbal: Justiţia a suspendat plata unei amenzi a lui Neymar către fisc

Fotbal: Justiţia a suspendat plata unei amenzi a lui Neymar către fisc

Un judecător de primă instanţă de la un tribunal din Santos (statul Sao Paulo), Decio Gabriel Gimenez, a suspendat plata unei amenzi de către atacantul brazilian Neymar către fisc, de aproximativ 14,7 milioane euro, "până la noi ordine", pe motiv că valoarea nu este clar stabilită, informează cotidianul L'Equipe.

Conform presei braziliene, decizia a făcut obiectul unui apel din partea statului brazilian.

În septembrie 2015, Trezoreria braziliană a îngheţat aproximativ 43 milioane euro din averea jucătorului, din cauza impozitelor neplătite legate de drepturile de imagine încasate din 2011 până în 2013, reprezentând ultimii săi ani alături de clubul formator Santos, înainte de a se transfera la FC Barcelona. În 2017, Neymar a obţinut o reducere considerabilă a amenzii după o decizie a unui organism aparţinând Ministerului Economiei. Acesta anulase două condamnări legate de unele nereguli privind plata impozitelor la contractele de sponsorizare ale jucătorului, prin intermediul a două firme înfiinţate de tatăl jucătorului.

Neymar a acceptat să plătească o amendă de 2,1 milioane euro, dar Trezoreria braziliană a anunţat în 2018 că jucătorul echipei Paris Saint-Germain ar datora în realitate aproximativ 16 milioane euro. AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache