Fotbal: Justiţia a suspendat plata unei amenzi a lui Neymar către fisc

Fotbal: Justiţia a suspendat plata unei amenzi a lui Neymar către fisc

Un judecător de primă instanţă de la un tribunal din Santos (statul Sao Paulo), Decio Gabriel Gimenez, a suspendat plata unei amenzi de către atacantul brazilian Neymar către fisc, de aproximativ 14,7 milioane euro, "până la noi ordine", pe motiv că valoarea nu este clar stabilită, informează cotidianul L'Equipe.

Conform presei braziliene, decizia a făcut obiectul unui apel din partea statului brazilian.

În septembrie 2015, Trezoreria braziliană a îngheţat aproximativ 43 milioane euro din averea jucătorului, din cauza impozitelor neplătite legate de drepturile de imagine încasate din 2011 până în 2013, reprezentând ultimii săi ani alături de clubul formator Santos, înainte de a se transfera la FC Barcelona. În 2017, Neymar a obţinut o reducere considerabilă a amenzii după o decizie a unui organism aparţinând Ministerului Economiei. Acesta anulase două condamnări legate de unele nereguli privind plata impozitelor la contractele de sponsorizare ale jucătorului, prin intermediul a două firme înfiinţate de tatăl jucătorului.

Neymar a acceptat să plătească o amendă de 2,1 milioane euro, dar Trezoreria braziliană a anunţat în 2018 că jucătorul echipei Paris Saint-Germain ar datora în realitate aproximativ 16 milioane euro. AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...