Fotbal: Juventus, aproape de sferturile Ligii Campionilor, după 2-0 la Porto

Fotbal: Juventus, aproape de sferturile Ligii Campionilor, după 2-0 la Porto

Juventus Torino este ca și calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Porto cu scorul de 2-0 (0-0), miercuri, în deplasare, în prima manșă a optimilor de finală.

* Fotbal: Atletico Madrid, cu un pas în sferturile Ligii Campionilor, după 4-2 cu Bayer, la Leverkusen

* Fotbal: Manchester City — AS Monaco 5-3, în optimile Ligii Campionilor, după un meci spectaculos

* Fotbal: Sevilla — Leicester City 2-1, în optimile Ligii Campionilor

Meciul a fost decis de inspirația antrenorului Massimiliano Allegri, doi dintre jucătorii introduși de acesta în repriza secundă marcând la scurt timp de la intrarea lor pe teren, Marko Pjaca (72), Dani Alves (74).

Succesul italienilor a fost facilitat și de faptul că Porto a jucat mai bine de o oră în zece oameni, Alex Telles primind două cartonașe galbene în decurs de doar 73 de secunde.

Prima oportunitate notabilă a celor două formații a venit abia după 23 de minute, când Dybala a șutat peste poartă. Juve a controlat jocul după eliminarea lui Telles, dar Cuadrado (28) a tras pe lângă poartă, pentru ca șutul lui Pjanic (33) să fie reținut de Casillas.

Torinezii puteau intra în avantaj la pauză, dar Dybala (45+1) a nimerit bara.

În debutul reprizei secunde, Porto a avut și ea o situație bună, prin Herrera (48), care a reluat cu capul în plasa laterală o centrare a mexicanului Layun.

Șutul lui Dybala (53) a fost reținut de Casillas, Khedira (60) a trimis un pic peste poartă, iar Higuaín (66) a ratat și el ținta.

Croatul Pjaca a deschis scorul (72), la cinci minute de la intrarea sa pe gazon, reluând în plasă mingea centrată de Dybala.

Imediat după gol, Dani Alves a intrat pe teren și a reușit să înscrie în minutul 74, la centrarea fundașului stânga Alex Sandro. Potrivit uefa.com, 141 de secunde au trecut de la primul până la al doilea gol.

Ultima situație notabilă a meciului a fost ratată de Khedira (87), portarul Casillas, fostul său coechipier de la Real Madrid, intervenind salvator.

Returul va avea loc în data de 14 martie, la Torino, și pare o simplă formalitate pentru Juventus.

FC Porto — Juventus Torino 0-2 (0-0)
Au marcat: Marko Pjaca (72), Dani Alves (74).
Porto, Estadio do Dragao: 49.229 spectatori
Liga Campionilor — optimi de finală (tur)

Au evoluat echipele:
Porto: 1. Iker Casillas — 2. Maxi Pereira, 28. Felipe, 5. Ivan Marcano, 13. Alex Telles — 22. Danilo — 16. Hector Herrera (căpitan), 6. Ruben Neves (17. Jesus Corona, 61), 8. Yacine Brahimi (19. Diogo Jota, 73) — 10. André Silva (21. Miguel Layun, 30), 29. Francisco Soares. Antrenor: Nuno Espirito Santo.
Rezerve neutilizate: 12. José Sa — 4. Willy Boly, 20. André André, 30. Oliver Torres.
Juventus: 1. Gianluigi Buffon (căpitan) — 26. Stephan Lichtsteiner (23. Dani Alves, 73), 15. Andrea Barzagli, 3. Giorgio Chiellini, 12. Alex Sandro — 6. Sami Khedira, 5. Miralem Pjanic — 7. Juan Cuadrado (20. Marko Pjaca, 67), 21. Paulo Dybala (8. Claudio Marchisio, 86), 17. Mario Mandzukic — 9. Gonzalo Higuain. Antrenor: Massimiliano Allegri.
Rezerve neutilizate: 25. Neto — 4. Medhi Benatia, 22. Kwadwo Asamoah, 24. Daniele Rugani.

Arbitru: Felix Brych; arbitri asistenți: Mark Borsch, Stefan Lupp; arbitri asistenți adiționali: Marco Fritz, Bastian Dankert; arbitru de rezervă: Rafael Foltyn (toți din Germania)
Cartonașe galbene: Alex Telles (25, 27), Maxi Pereira (45+2), Lichtsteiner (50), Herrera (85), Marcano (89).
Cartonaș roșu: Alex Telles (27).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Evelin Ceciu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

2 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

3 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia