Fotbal: Klopp - Programul de sărbători din Premier League este o ''crimă''

Fotbal: Klopp - Programul de sărbători din Premier League este o ''crimă''

Antrenorul lui Liverpool, Juergen Klopp, consideră că programul de sărbători din Premier League este o "crimă" împotriva unor echipe, care vor juca două meciuri la distanţă de 48 de ore, scrie Reuters.

Liverpool, liderul campionatului, ce a câştigat sâmbătă Mondialul Cluburilor împotriva brazilienilor de la Flamengo, va evolua joi pe terenul formaţiei de pe locul secund, Leicester City, iar duminică va primi vizita lui Wolverhampton Wanderers, dar alte echipe, printre care Manchester City, nu sunt atât de norocoase.

City, campioana en titre, va juca vineri pe terenul lui Wolverhampton, iar duminică o va întâlni acasă pe
Sheffield United, ceea ce l-a făcut pe tehnicianul Pep Guardiola să scrie Premier League ca să-i "mulţumească" pentru un program atât de încărcat.

"Categoric nu este în regulă", a declarat Klopp. "Nu există niciun motiv pentru ca mai multe echipe să nu aibă mai mult de 48 de ore între meciurile din Premier League. Niciun antrenor nu are o problemă să joace de Boxing Day, dar să joci pe 26 şi 28 (decembrie) este o crimă. Anul acesta noi jucăm pe 26 şi pe 29 şi este ca şi cum am avea o vacanţă", a spus tehnicianul german.

Echipe ca Brighton & Hove Albion, Everton, Watford şi Manchester United au doar 48 de ore între meciuri în această săptămână.

"Îi înţeleg pe toţi cei care spun că asta n-ar trebui să se întâmple. (...) Putem spune ce vrem, dar nimeni nu ascultă (...). Corpul are nevoie de un anumit timp ca să se refacă. Dar noi ignorăm asta complet", a spus Klopp.

Liverpool intenţionează să-şi mărească avansul de 10 puncte asupra lui Leicester, iar "vulpile" încearcă să obţină din nou o victorie, după ce Manchester City a pus capăt seriei lor de nouă meciuri fără înfrângere.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante