Fotbal: Ladislau Boloni, printre antrenorii ce au rezistat cel mai puţin pe banca unei echipe belgiene

Fotbal: Ladislau Boloni, printre antrenorii ce au rezistat cel mai puţin pe banca unei echipe belgiene

Ladislau Boloni este printre antrenorii care au rezistat cel mai puţin pe banca unei echipe belgiene de fotbal, scrie ziarul La Derniere Heure după ce tehnicianul român a fost demis luni de clubul Gent după numai 25 de zile.

Boloni este pe locul trei pe lista antrenorilor care au stat cel mai puţin pe banca unei formaţii din Belgia. La acest capitol, el este depăşit de Herman Helleputte, care a stat doar două zile la Lierse, de unde a plecat din cauza unor probleme de sănătate, şi Zoltan Kovacs, care a pregătit-o 11 zile pe Charleroi.

Boloni o preluase pe Gent, vicecampioana Belgiei, după etapa a 2-a. El a fost doar trei meciuri pe banca echipei, având o victorie şi două înfrângeri.

Antrenorul secund Wim De Decker a preluat interimatul pe banca tehnică a lui Gent, urmând să fie ajutat de Peter Balette.

Primul meci al echipei flamande după concedierea lui Boloni va avea loc marţi (astăzi) contra lui Rapid Viena, acasă, în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

Preşedintele lui Gent, Ivan De Witte, a afirmat luni, într-o conferinţă de presă, că regretă aducerea românului pe care a numit-o ''o greşeală de selecţie''.

În Belgia, Boloni, 67 de ani, a pregătit-o pe Antwerp din iulie 2017 până în luna mai a acestui an. El a mai antrenat şi pe Standard Liege (2008-2010), cu care a fost campion în 2009.

Fost selecţioner al naţionalei României (2000-2001), Boloni a mai pregătit echipe ca AS Nancy (1994-2000), Sporting Lisabona (2001-2003), Rennes (2003-2006), AS Monaco (2006), RC Lens (2011) sau PAOK Salonic (2011-2012).
AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”