Fotbal: Ladislau Boloni și echipa sa, lăudați în presa belgiană

Fotbal: Ladislau Boloni și echipa sa, lăudați în presa belgiană

Antrenorul român Ladislau Boloni și echipa sa, Antwerp, au fost lăudați de fostul internațional Marc Degryse, în ciuda înfrângerii suferite duminică pe terenul liderului FC Bruges (0-1), în etapa a 11-a a campionatului de fotbal al Belgiei.

Într-un articol pentru Sport/Foot Magazine, Degryse, fost jucător important al naționalei Belgiei, a strecurat și niște rezerve printre laudele sale.

"Duminică, la Bruges, oamenii lui Ladislau Boloni, au demonstrat din nou de sunt în stare, au arătat armele ce trebuie să le permită să aibă parte de un sezon liniștit. Această echipă a lui Antwerp are o atitudine agresivă din minutul 1 până în minutul 95. Niciun cadou oferit adversarilor, un angajament fizic permanent. Boloni și-a transformat jucătorii în mașini. Antwerp ar fi putut chiar să plece neînvinsă de la Bruges, ar fi trebuit ca jucătorii să creadă ceva mai mult în șansele lor. Uneori au jucat prea mult ca niște outsideri, care acceptă că sunt niște victime, ca și cum s-ar fi împăcat cu gândul că oricum e imposibil să câștige vreun punct acolo", a scris Degryse.

Fostul internațional a remarcat evoluția bună a lui Standard Liege, formația mijlocașului Răzvan Marin, în victoria cu 3-1 din deplasare în fața lui Excel Mouscron, echipa pregătită de Mircea Rednic, la care evoluează Dorin Rotariu.

"După ce am văzut-o pe Standard pe terenul minat al lui Mouscron, te gândești că echipa aceasta își are cu siguranță locul în Top 6. (...) Standard a arătat lucruri foarte bune. Evident, nu a fost perfect în toate compartimentele echipei. De pildă, lucrurile încă nu merg suficient de bine în inima jocului cu Uche Agbo și Răzvan Marin. La capitolul construcție, ei trebuie să reușească mai mult. Pe ansamblu încă, echipa aceasta joacă fotbal", a estimat el.

Antwerp și Standard se vor întâlni joi în campionat, prima echipă fiind gazdă. Boloni a pregătit formația din Liege între 2010 și 2012.

În clasament, Antwerp este pe locul 4, cu 18 puncte, câte au și următoarele două clasate, Anderlecht, echipa lui Alex Chipciu și Nicolae Stanciu, și Mouscron. Standard, în revenire după un start slab de sezon, este pe locul 9, cu 15 puncte.

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Teodora Oprea, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei

4 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …

5 Apă de ploaie / Vaccinul chinezesc Coronavac are eficacitate aproape de zero, după studii. Țările care imunizeaz…