Fotbal: Legendarul Pele este într-o stare depresivă din cauza problemelor de sănătate

Fotbal: Legendarul Pele este într-o stare depresivă din cauza problemelor de sănătate

Legendarul fotbalist brazilian Pele, care va împlini 80 de ani pe 23 octombrie, se află într-o stare depresivă din cauza problemelor de sănătate cu care e confruntă, a dezvălui fiul său Edinho, într-un interviul difuzat de GloboEsporte.com .

"Este foarte fragil în ceea ce priveşte mobilitatea. I-a fost montată o proteză la şold şi nu a avut parte de o recuperare ideală. Acum are o problemă legată de deplasare, iar acest lucru i-a generat un fel de depresie. El este regele, a fost mereu o figură impozantă, iar acum nici nu mai poate merge aşa cum trebuie. Este stânjenit, nu vrea să iasă, să fie văzut sau să facă ceva care presupune ieşirea din casă. Este foarte retras, singur", a spus Edinho.

Pele, al cărui nume real este Edson Arantes do Nascimento, a cucerit de trei ori Cupa Mondială cu selecţionata Braziliei. Starea sa de sănătate s-a deteriorat, însă, în ultimii ani. El a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale la şold, dar a avut de asemenea probleme la coloana vertebrală şi genunchi. Anul trecut, fostul fotbalist a suferit o infecţie severă a tractului urinar, fiind-i îndepărtată şi o piatră de la rinichi.

În această vară, Brazilia va sărbători o jumătate de secol de la victoria Selecao la Mondialul din 1970 desfăşurat în Mexic, considerat de mulţi cel mai frumos din istoria fotbalului, iar naţionala braziliană, condusă de Pele, drept cea mai bună dintre echipele laureate ale competiţiei.

La CM din 1970, Brazilia a făcut parte din aceeaşi grupă cu România, pe care a învins-o greu, cu 3-2, printr-o dublă a lui Pele şi un gol marcat de Jairzinho. Pentru tricolori au punctat Florea Dumitrache şi Emerich Dembrovschi.
AGERPRES |(AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”