Fotbal: Lewandowski (Bayern Munchen), jucătorul anului în Germania

Fotbal: Lewandowski (Bayern Munchen), jucătorul anului în Germania

Robert Lewandowski, prolificul marcator al echipei Bayern Munchen, a fost ales duminică fotbalistul anului în Germania, în aşteptarea unui posibil titlu de cel mai bun jucător al lumii pentru care face parte dintre favoriţi, informează AFP.

Jucătorul polonez a primit titlu decernat de magazinul specializat Kicker, în urma votului exprimat de ziarişti.

Considerat vârful de lance al echipei Bayern Munchen, câştigătoare a Ligii Campionilor după victoria cu PSG, polonezul de 31 de ani a obţinut 271 de voturi, devansând categoric alţi doi jucători ai clubului bavarez, Thomas Mueller (54 voturi) şi Joshua Kimmich (49).

"Sunt foarte mândru", a declarat pentru Kicker Lewandowski, care şi-a prelungit în acest sezon contractul cu Bayern până în 2023.

"Aşteptările sunt din ce în ce mai mari, iar eu încerc în fiecare an să le depăşesc", a adăugat golgheterul Bundesligii în sezonul trecut (34 goluri), care a cucerit titlul cu Bayern. El a înscris 55 de goluri în toate competiţiile, dintre care 15 în Liga Campionilor şi şase în Cupa Germaniei.

Totodată, antrenorul lui Bayern, Hansi Flick, a fost desemnat cel mai bun antrenor german al anului, fiind preferat câştigătorului de anul trecut, Juergen Klopp, antrenorul lui Liverpool.

Daneza Pernille Harder, de la VfL Wolfsburg, a intrat în posesia titlului de cea mai bună jucătoare a anului.
AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...