Fotbal: Liga Campionilor - Borussia Dortmund a doborât recordul de goluri marcate în faza grupelor

Fotbal: Liga Campionilor - Borussia Dortmund a doborât recordul de goluri marcate în faza grupelor

Echipa germană de fotbal Borussia Dortmund a stabilit un nou record de goluri (21) în faza grupelor Ligii Campionilor, în urma rezultatului de egalitate înregistrat pe terenul formației spaniole Real Madrid (2-2), miercuri seara, în ultima etapă a competiției.

Vechea performanță este deținută în comun de Manchester United, FC Barcelona și Real Madrid, toate trei cu câte 20 de goluri înscrise în grupele Champions League, edițiile 1998-1999, 2011-2012, respectiv 2013-2014.

De menționat că Borussia Dortmund a marcat 14 dintre cele 21 de goluri în "dubla" cu polonezii de la Legia Varșovia, în fața cărora s-a impus cu 6-0 și 8-4.

Grație remizei de pe Santiago Bernabeu, germanii au terminat pe prima poziție în Grupa F, depășind-o pe Real Madrid, gruparea spaniolă consolându-se însă cu faptul că a egalat cu această ocazie cea mai lungă serie de meciuri fără înfrângere din istoria sa (34).

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”