Fotbal: Lionel Messi a ajuns la 500 de goluri marcate pentru FC Barcelona

Fotbal: Lionel Messi a ajuns la 500 de goluri marcate pentru FC Barcelona

Atacantul argentinian Lionel Messi, autorul unei "duble" în partida cu Real Madrid, disputată duminică seara în campionatul de fotbal al Spaniei, a atins bariera simbolică de 500 de goluri marcate în toate competițiile pentru FC Barcelona.

* Fotbal: Campionatul Spaniei — FC Barcelona, învingătoare în El Clasico, 3-2 cu Real Madrid pe Bernabeu

Messi (29 ani) a realizat această performanță la numai câteva zile după ce marele său rival, portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid), a devenit primul fotbalist care a reușit să depășească bariera de 100 de goluri înscrise în cea mai importantă competiție continentală intercluburi, Liga Campionilor.

Argentinianul a marcat primul său gol în tricoul "blaugrana" pe 1 mai 2005, în meciul câștigat de FC Barcelona în fața formației Albacete (2-0) pe stadionul Camp Nou.

În cei 12 ani care s-au scurs de atunci, Messi a devenit un adevărat fenomen al fotbalului mondial, cucerit de cinci ori Balonul de Aur, trofeul atribuit anual celui mai bun jucător al lumii.

El a reușit să înscrie cele 500 de goluri în 577 de meciuri disputate pentru gruparea catalană, la care s-a format ca jucător și cu care negociază în prezent prelungirea contractului, scadent în 2018.

"Leo este cel mai bun din lume și a fost decisiv în acest meci. Faptul că a marcat al 500-lea său gol pe Santiago Bernabeu este un eveniment foarte frumos pentru istoria sa și pentru cea a Barcelonei", a declarat la finalul jocului antrenorul echipei catalane, Luis Enrique.

Dintre cele 500 de goluri marcate de Lionel Messi pentru Barca, 343 au fost în campionatul Spaniei, 94 în Liga Campionilor, 43 în Cupa Spaniei, 12 în Supercupa Spaniei, 5 la Cupa Mondială a cluburilor și 3 în Supercupa Europei.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria