Fotbal: Lionel Messi a mai doborât un record în Primera Division

Fotbal: Lionel Messi a mai doborât un record în Primera Division

Internaționalul argentinian Lionel Messi, atacantul lui FC Barcelona, a stabilit un nou record în campionatul de fotbal al Spaniei, cu ocazia meciului câștigat pe teren propriu de echipa sa, cu scorul de 4-0, în fața formației Deportivo La Coruna, în cadrul etapei a 10-a a sezonului.

Messi, rezervă în acest joc, a reușit să închidă tabela la numai trei minute de la intrarea sa pe teren (58), marcând cu această ocazie cel de-al 180-lea său gol în 176 de meciuri disputate pe Nou Camp în Primera Division. El l-a depășit astfel pe legendarul Telmo Zarra, autorul a 179 de goluri pe teren propriu în prima ligă spaniolă, în anii '40-'50.

Cei doi sunt urmați de alte două legende ale fotbalului spaniol, Alfredo Di Stefano și de Enrique Castro "Quini", ambii cu câte 151 goluri, poziția a cincea fiind ocupată de portughezul Cristiano Ronaldo, autorul a 150 de goluri pe "Santiago Bernabeu" pentru Real Madrid în campionat.

Lionel Messi conduce, de altfel, și în clasamentul celor mai buni marcatori din toate timpurile în campionatul Spaniei, cu un total de 317 goluri (acasă și în deplasare), devansându-l pe Cristiano Ronaldo (262 goluri), în timp ce Telmo Zara ocupă locul al treilea, cu 258 de goluri.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...