Fotbal: Lionel Messi, la cel de-al 500-lea său gol pentru FC Barcelona

Fotbal: Lionel Messi, la cel de-al 500-lea său gol pentru FC Barcelona

Argentinianul Lionel Messi a marcat cel de-al 500-lea său gol pentru FC Barcelona, în partida câștigată echipa sa pe terenul formației FC Sevilla (2-1), duminică seara, în cadrul etapei a 11-a a campionatului de fotbal al Spaniei.

Potrivit clubului catalan, Messi (29 ani) a înscris până în prezent 469 de goluri în meciurile oficiale ale Barcelonei, începând din 2005, la care se adaugă cele 31 de goluri reușite în partidele amicale. Totodată, starul grupării "blaugrana" a marcat 72 de goluri în cele 135 de meciuri disputate în tricoul reprezentativei Argentinei, fiind golgheterul absolut al naționalei țării sale.

Cvintuplu câștigător al Balonului de Aur a devenit, în martie 2012, cel mai bun marcator în meciurile oficiale din istoria Barcelonei, depășindu-l pe Cesar Rodriguez, autorul a 232 de goluri pentru echipa de pe Camp Nou în perioada 1940-1950.

Începând 2014, atacantul argentinian este cel mai bun marcator din istoria clubului catalan, depășind recordul lui Paulino Alcantara, care a înscris 369 de goluri între 1912 și 1927, în toate competițiile.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale