Fotbal: Lionel Messi, prezentat oficial de PSG la stadionul Parc des Princes

Fotbal: Lionel Messi, prezentat oficial de PSG la stadionul Parc des Princes

Starul argentinian Lionel Messi şi-a exprimat "fericirea enormă" de a se alătura echipei Paris Saint-Germain, miercuri, în cadrul conferinţei sale de prezentare, organizată la stadionul Parc des Princes din capitala Franţei.

"Sunt nerăbdător să-mi întâlnesc noii colegi, conducerea şi să încep această nouă etapă", a declarat Messi (34 ani), recunoscând că i-a fost foarte greu să se despartă de FC Barcelona, clubul la care a evoluat de la debutul carierei sale.

"Ştiţi cu toţii despre plecarea mea de la Barcelona, una foarte grea. După atâţia ani, schimbarea este dificilă, însă acum că am ajuns aici fericirea este enormă. Vreau sa câştig în continuare titluri, iar Parisul are aceleaşi obiective ca şi mine. Ştiu că este o echipă competitivă, care îşi doreşte să câştige Liga Campionilor. Aici am mulţi prieteni în vestiar: Neymar, Di Maria, Paredes", a spus argentinianul, care a semnat un contract pe doi ani, cu opţiune pentru un sezon suplimentar.


Foto: (c) CHRISTOPHE PETIT TESSON/EPA


Preşedintele lui PSG, Nasser Al-Khelaifi, prezent la eveniment, i-a urat bun venit lui Messi şi a subliniat că recrutarea sextuplului câştigător al Balonului de Aur este un eveniment "incredibil şi istoric" pentru clubul său şi pentru fotbalul internaţional.

"Este un moment fantastic pentru noi", a indicat Al-Khelaifi, ţinând că precizeze totodată că gruparea pariziană "a respectat regulile fair-play-ului financiar" în cazul recrutării argentinianului.

"Odată cu sosirea lui Messi, campionatul Franţei se ridică. Sper că drepturile de televizare şi parteneriatele comerciale vor creşte, de asemenea. Este incredibil, acum toată lumea va dori să o vadă pe PSG. Am crescut valoarea şi interesul clubului nostru", a adăugat conducătorul clubului parizian.


Foto: (c) CHRISTOPHE PETIT TESSON/EPA


Conform presei franceze, Messi a încasat o primă de 25 de milioane de euro la semnarea contractului cu PSG, unde va avea un salariu net de 35 milioane euro pe sezon. El va îmbrăca tricoul cu numărul 30 , după ce a refuzat propunerea prietenului său Neymar de a-l prelua pe cel cu numărul 10, purtat în prezent de atacantul brazilian.

Lionel Messi s-a despărţit după mai bine de două decenii de FC Barcelona, club la care a sosit la vârsta de 13 ani şi alături de care a cucerit 35 de trofee pe parcursul carierei sale. El a înscris în total 672 de goluri în 778 de meciuri disputate în toate competiţiile alături de echipa catalană.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…