Fotbal: Liverpool nu va mai putea alinia în curând 11 jucători valizi, afirmă Klopp

Fotbal: Liverpool nu va mai putea alinia în curând 11 jucători valizi, afirmă Klopp

Germanul Jurgen Klopp, antrenorul campioanei Angliei la fotbal, Liverpool, consideră că în curând echipele de top din Premier League nu vor mai putea să alinieze 11 jucători valizi dacă nu se vor produce schimbări structurale pentru a fi protejate echipele de calendarul încărcat de meciuri, relatează AFP.

''Dacă vom continua să jucăm miercuri seara şi sâmbătă la 12:30, nu sunt sigur că noi (cele şapte echipe care participă în Liga Campionilor şi Europa League) vor termina sezonul cu 11 jucători'', a declarat Klopp într-un interviu pentru Sky Sports, principalul deţinător de drepturi TV în Premier League.

''Cormoranii'', care se confruntă cu o serie de jucători accidentaţi, vor juca miercuri cu Atalanta Bergamo, la Liverpool, iar sâmbătă se vor deplasa la Brighton (14:30, ora României), în Premier League, adunând trei meciuri în decurs de şase zile şi jumătate, dacă luăm în calcul şi meciul de duminică seara (3-0 cu Leicester City).

Premier League este singurul campionat de top din Europa care nu a prelungit măsura instituită în sezonul trecut, prin care fiecare echipă are dreptul să efectueze cinci schimbări pe meci.

''Toată lumea îmi spune că este dificil, dar este dificil, înainte de toate, pentru jucători. Aceasta este adevărata dificultate. Pentru restul, este vorba de o decizie luată într-un birou'', a atacat Klopp în principal difuzorii de meciuri din Premier League, care pledează pentru menţinerea unui calendar identic al competiţiilor, în virtutea contractelor semnate.

''Dacă mi se mai pomeneşte de contracte, o să înnebunesc, pentru că ele nu au fost gândite pentru un sezon cu COVID-19'', a subliniat Klopp.

''Trebuie să ne adaptăm cu toţii'', a concluzionat Klopp.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”