Fotbal: Louis van Gaal este noul selecţioner al Olandei (oficial)

Fotbal: Louis van Gaal este noul selecţioner al Olandei (oficial)

Louis van Gaal a fost numit miercuri în funcţia de selecţioner al echipei Olandei, semnând un contract valabil până la finalul Cupei Mondiale din Qatar, anunţă Federaţia olandeză de fotbal, citată de Reuters.

Acesta este al treilea mandat al reputatului antrenor olandez la cârma naţionalei Oranje, pe care a mai condus-o în perioadele 2000-2002 şi 2012-2014.

Van Gaal, care va împlini 70 de ani peste câteva zile, îl înlocuieşte în acest post pe Frank de Boer, care a demisionat după ce Olanda s-a oprit în optimile de finală la EURO 2020, fiind învinsă cu 2-0 de Cehia.

În primul său mandat ca selecţioner, Louis van Gaal nu a reuşit să califice Olanda la Cupa Mondială din 2002, dar s-a revanşat în cel de-al doilea mandat, când a condus "Portocala mecanică" pe un surprinzător loc trei la Cupa Mondială din 2014, găzduită de Brazilia.

Louis Van Gaal îşi va începe activitatea luna septembrie, când Olanda va disputa trei meciuri din preliminariile Cupe Mondiale din 2022.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”