Fotbal: LPF acuză arbitrajul din Liga I și dorește un dialog cu conducerea CCA

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) acuză arbitrajul din Liga I, care "a devenit o plagă", și a afirmat că dorește un dialog cu conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor, într-o scrisoare deschisă semnată de președintele LPF, Gino Iorgulescu.

"Domnilor din conducerea CCA, e prea mult! Arbitrajul românesc a devenit o plagă! Opriți-vă! E mult prea rău!", începe această scrisoare deschisă.

"În calitate de Președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, în calitate de om care răspunde în fața tuturor echipelor din Liga 1 Orange pentru bunul mers al activității lor, în calitate de om pur și simplu, care nu poate asista nepăsător la denaturarea ideii de competiție sportivă, poate și în calitate de fost internațional al României, vă adresez această scrisoare deschisă", se arată în document.

Gino Iorgulescu a amintit că a "semnalat neregulile tot mai supărătoare din arbitrajul românesc" încă de când a devenit președintele LPF, în toamna anului 2013, iar de atunci a acuzat de mai multe ori greșelile de arbitraj, ultima oară la începutul lunii octombrie a acestui an.

"Din păcate, zilele care au trecut ne-au dovedit nouă, celor din Liga 1 Orange, că am oferit încredere cui nu merita, că am întins o mână și nu ni s-a răspuns, că am crezut în dialog, iar din partea cealaltă nu a venit decât un ecou al propriei noastre voci. De aceea cer astăzi, în numele tuturor echipelor din Liga 1 Orange, ca domnii Kyros Vassaras, în calitate de președinte al CCA, și Alexandru Deaconu, în calitate de vicepreședinte al aceluiași for, să accepte prezența lor la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal pentru a ne spune cum vad dumnealor starea de fapt din arbitrajul românesc. Nu e o tragere la răspundere, ci continuarea aceluiași dialog neonorat de dumnealor. Noi credem ca mai exista punți între fotbal și corpul de arbitri. Așadar, pentru a salva competiția, pentru a avea dreptate pe teren, vă așteptăm să răspundeți urgent acestei invitații la dialog", se afirmă în scrisoarea deschisă.

Textul conține și un post-scriptum: "Am urmărit cu mare atenție marți, 1 noiembrie 2016, meciul din Liga Campionilor, dintre FC Basel — Paris Saint-Germain, arbitrat de o brigadă românească, avându-l la centru pe Ovidiu Hațegan. Arbitraj impecabil, la cel mai înalt nivel european, cu stil și eleganță. Deci, afară, se poate... Sau numai afară?"

AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguț, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Dan Bucura / Bătaie de joc la Otopeni! Arafat și Cercel mint! Românii veniți din focarul din Lombardia nu…

2 VIDEO Priviți ce se întâmplă în Italia! Supermarketuri golite, nu se mai găsesc substanțe dezinfectante!

3 De citit! Obligatoriu! Ce scrie Vlad Mixich despre ce trebuie făcut urgent în România după răspândirea virusul…

4 ULTIMĂ ORĂ / Americanii și chinezii scot la iveală amănunte neștiute despre virusul ucigaș!

5 Să sperăm că aceste lucruri nu se vor adeveri

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară