Fotbal: LPF cere revizuirea conduitei unor arbitri faţă de jucătorii şi antrenorii echipelor din Liga I

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) solicită printr-un comunicat de presă publicat, marţi, pe site-ul oficial, revizuirea conduitei unor arbitri faţă de jucătorii şi antrenorii echipelor din Liga I.

"Constatând escaladarea unor conflicte între arbitri şi reprezentanţii unor cluburi din Liga I, solicităm public FRF să ia toate măsurile pentru a asigura instruirea corespunzătoare a arbitrilor, astfel încât aceştia să asigure o mai bună gestionare a situaţiilor potenţial conflictuale din timpul meciurilor de fotbal. Reamintim pe această cale că principalii protagonişti ai jocului de fotbal trebuie să rămână jucătorii şi antrenorii, iar publicul trebuie să se bucure de spectacolul sportiv oferit de aceştia, şi nu de polemicile generate de conflictele tot mai dese dintre arbitri şi antrenori, petrecute atât pe terenul de joc şi la marginea spaţiului tehnic, cât şi pe tunelurile stadioanelor. De altfel, aceste din urmă dispute verbale, purtate departe de camerele de filmare, nu permit în niciun caz transparenţa şi verificarea susţinerilor părţilor implicate, motiv pentru care soluţiile pronunţate de comisiile federale ajung să fie puse la îndoială, poate chiar în mod nejustificat", se arată în comunicatul citat.

"Solicităm aşadar ca gestionarea acestor conflicte să se facă în mod civilizat şi profesionist, fără a se pierde din vedere faptul că miza jocului poate crea stări tensionate, pe care arbitrii ar trebui să le dezamorseze în loc să le alimenteze. Suntem convinşi că în virtutea relaţiilor de bună colaborare dintre LPF şi FRF, vom îmbunătăţi în continuare spectacolul fotbalistic oferit iubitorilor de fotbal din România", se mai precizează în comunicat.

În ultima perioadă mai mulţi jucători şi antrenori au acuzat arbitrii de atitudine sfidătoare în timpul partidelor. Tehnicianul Edward Iordănescu a afirmat că arbitrul Istvan Kovacs l-a sfidat şi l-a eliminat gratuit la meciul CFR Cluj - Gaz Metan Mediaş, acelaşi central fiind acuzat anterior de fotbalistul Florinel Coman de comportament arogant şi limbaj agresiv în partida Universitatea Craiova - FCSB.
AGERPRES (AS-editor: Marius Ţone, editor online: Ady Ivaşcu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan