Fotbal: LPF recunoaște CSU Craiova drept continuatoarea echipei Universitatea Craiova înființată în 1948

Fotbal: LPF recunoaște CSU Craiova drept continuatoarea echipei Universitatea Craiova înființată în 1948

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, vineri, că recunoaște gruparea CS Universitatea Craiova, care activează în prezent în Liga I, drept continuatoarea echipei Universitatea Craiova, având palmaresul de la înființarea din 1948 și până în 1991.

Într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial, LPF informează că a analizat în acest sens solicitarea CSU Craiova precum și documentele înaintate de aceasta. Printre dovezile transmise de conducerea clubului se numără:

—Contractul de asociere nr. 41.08.07.2013 încheiat între Municipiul Craiova prin Consiliul Local, Clubul Sportiv "Universitatea Craiova" și Club Sportiv U Craiova SA precum și Actul adițional nr. 1/08.08.2013 la acest contract. Prin Contractul de asociere nr. 41 din 08.07.2013, a fost adus ca aport de către Clubul Sportiv Universitatea Craiova palmaresul, numele, sigla, marca și culorile, iar S.C. Club Sportiv U Craiova S.A. a dobândit dreptul de a le folosi.

—Decizia Curții de Apel București nr. 441A/2016 din 08.06.2016 pronunțată în dosarul 3734/3/2013, irevocabilă prin respingerea recursului de către ÎCCJ la data de 22.09.2017, decizia nr. 1313; Sentința civilă nr. 1351/12.11.2015 pronunțată în dosarul 3734/3/2013 precum și încheierea de ședință din data de 29.10.2015. La pag.14 ultim alineat din sentința nr. 1351 / 12.11.2015 instanța reține că numai Clubul Sportiv Universitatea Craiova poate fi considerat continuatorul clubului sportiv din 1948.

"În acest context, apreciem că solicitarea clubului este întemeiată iar echipa S.C. Club Sportiv U Craiova S.A. trebuie înscrisă pe pagina de web a LPF cu rezultatele obținute începând cu anul 1948 și până în anul 1991", menționează LPF.

Anunțul Ligii Profesioniste de Fotbal vine chiar în ziua în care CS Universitatea Craiova inaugurează noul stadion "Ion Oblemenco" în cadrul unui amical cu Slavia Praga.

Adrian Mititelu, proprietarul FC Universitatea Craiova SA, societate în insolvență, se află de mai mult timp în litigiu cu CS Universitatea Craiova, grupare susținută de autoritățile locale. Mititelu susține că este deținătorul de drept al palmaresului, siglei și culorilor, în vreme ce oficialii Clubului Sportiv Univesitatea Craiova afirmă că acestea nu au părăsit patrimoniul său niciun moment. CS Universitatea Craiova argumentează că asociațiile și societățile care au avut echipe de fotbal cu numele "Universitatea Craiova" nu au primit niciun document pentru a se putea folosi de palmares. Mai exact, Asociația Sportivă Fotbal Club Universitatea Craiova (înființată în 1994) și SC Fotbal Club Craiova SA (înființată în 2002) nu au pretins, în actele lor constitutive, că palmaresul clubului ar fi inclus în patrimoniul entităților nou-înființate.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis la 22 septembrie că Adrian Mititelu a pierdut mărcile naționale combinate desenate cu leul, palmaresul, precum și dreptul de folosință a denumirii de FC Universitatea Craiova. În consecință, conducerea Clubului Sportiv Universitatea Craiova a demarat procedurile de schimbare a denumirii echipei de fotbal din Liga I, astfel încât acesta să conțină sintagma "Club de Fotbal".

AGERPRES (AS-autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

2 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

3 „Cineva și-a uitat chiloții”

4 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”

5 „Am închis conturile la BCR. Nu mai colaborez cu firme austriece. Am anulat vacanța de schi în Austria cu angajații. La revedere Austria pe o perioadă…