Fotbal: Luca Kilian (Paderborn), primul jucător din Bundesliga pozitiv la coronavirus

Fotbal: Luca Kilian (Paderborn), primul jucător din Bundesliga pozitiv la coronavirus

Fundaşul Luca Kilian, de la echipa germană Paderborn, este primul fotbalist testat pozitiv la coronavirus din Bundesliga, relatează dpa.

Anunţul a fost făcut la scurt timp după ce Liga Germană de Fotbal (DFL) a amânat meciurile programate în acest weekend în primele două ligi de fotbal, suspendând orice activitate până pe 2 aprilie.

Iniţial, liga germană aprobase ca meciurile din acest weekend să se joace cu porţile închise, dar ultimele informaţii apărute vineri au determinat forul german să anuleze suspende campionatul.

Astfel, Germania se alătură celorlalte ligi de top din Europa, Anglia, Spania, Italia şi Franţa, care au suspendat competiţiile.

Adunarea Generală a membrilor DFL e programată luni pentru a confirma suspendarea competiţiilor până la data de 2 aprilie.

Unii jucători de la SC Paderborn au fost testaţi deoarece antrenorul Steffen Baumgart a prezentat unele simptome ale infecţiei. Testul său a ieşit negativ, dar fundaşul Kilian (20 ani) a fost pozitiv la testul pentru coronavirus.

Clubul a anunţat într-un comunicat că a luat ''măsuri extreme'' pentru a limita infecţia şi se coordonează cu autorităţile locale. Toţi componenţii echipei şi restul staff-ului vor fi testaţi sâmbătă.

Kilian, considerat un star în devenire în Bundesliga, se afla în recuperare, după o accidentare la coapsă suferită în ianuarie.

Doi jucători ai echipei de ligă secundă Hannover au fost testaţi pozitiv (Timo Huebers, Jannes Horn), iar restul lotului a intrat în carantină. FC Nurnberg a intrat şi ea în izolare după ce un jucător (Fabian Nurnberger) a contractat virusul.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...