Fotbal: Lucrările de modernizare ale stadionului Santiago Bernabeu vor debuta în vară

Fotbal: Lucrările de modernizare ale stadionului Santiago Bernabeu vor debuta în vară

Lucrările de modernizare ale stadionului Santiago Bernabeu, vizând dotarea arenei cu un acoperiş retractabil şi cu o anvelopă cu curburi până în anul 2020, urmează să debuteze în această vară după ce s-a emis autorizaţia de construcţie, au anunţat, marţi, clubul şi primăria din Madrid, citate de AFP.

"A fost emisă autorizaţia pentru începerea lucrărilor şi suntem în faza de analiză a acestora", a declarat preşedintele Florentino Perez în cadrul unei ceremonii desfăşurate în tribuna de onoare a stadionului Bernabeu, în prezenţa primarului Madridului, Manuela Carmena.

"Vreau să vă anunţ că, săptămâna viitoare, noi vom semna contractul definitiv şi în cursul lunii aprilie vom proceda la atribuirea acestor lucrări, iar obiectivul nostru este ca ele să debuteze cât mai repede posibil, când acest sezon se va încheia", a adăugat Perez.

Real Madrid va încheia actuala stagiune pe 19 mai, pe teren propriu, cu Betis Sevilla.

Această modernizare, care se va ridica la suma de aproximativ 500 milioane euro, prevede montarea unui acoperiş, a unei noi anvelope metalice din benzi de oţel şi a unei tabele de afişaj luminoasă în formă de cerc, vizibilă la 360 de grade din tribune. De asemenea, muzeul clubului va fi mărit şi noi spaţii de restaurare şi buticuri vor fi create, în timp ce proiectul unui hotel, menţionat într-o primă fază, nu mai este luat în calcul.

În schimb, numărul scaunelor nu va fi schimbat, în jur de 81.000 de locuri. Şantierul va fi lansat în această vară şi se va încheia trei ani mai târziu, fără însă să afecteze calendarul sportiv al echipei.

Pentru a duce la bun sfârşit acest proiect de anvergură, clubul, care este proprietatea "socios" (suporteri acţionari), a luat în luna septembrie un împrumut pe termen lung în valoare de 525 milioane euro. Conform lui Florentino Perez, acest împrumut va costa aproximativ 25 de milioane de euro clubul, iar stadionul modernizat va aduce venituri suplimentare de 150 milioane euro pe an.

Reamenajarea stadionului Bernabeu trebuia iniţial să fie finanţată printr-un acord de "denumire" cu fondul de investiţii IPIC, deţinut de emiratul din Abu Dhabi, care ar fi urmat să dea numele său stadionului, însă acest acord a fost reziliat unilateral.

Real Madrid, tripla campioană europeană en titre, a obţinut în sezonul 2017-2018 o cifră de afaceri de 750,9 milioane euro.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

2 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Cam are dreptate omul ăsta în ce spune...

5 Uite un articol care merită citit!