Fotbal: Madridul va găzdui pentru a cincea oară finala Ligii Campionilor

Fotbal: Madridul va găzdui pentru a cincea oară finala Ligii Campionilor

Oraşul Madrid va găzdui pe 1 iunie a cincea sa finală a Ligii Campionilor, între FC Liverpool şi Tottenham Hotspur, dar prima pe arena Wanda Metropolitano, stadionul echipei Atletico Madrid, relatează EFE.

Celelalte patru finale au avut loc pe miticul stadion Santiago Bernabeu, iar pe 1 iunie Madridul va intra în clubul select al oraşelor care au găzduit de cinci ori finala Ligii Campionilor, alături de Paris (Parc des Princes, Stade de France) şi Londra (Wembley).

Finala Ligii Campionilor revine în capitala Spaniei după o pauză de nouă ani, din sezonul 2009/2010, când Inter Milano condusă de Jose Mourinho a învins Bayern Munchen (2-0).

În prima finală de la Madrid, în 1957, în Cupa Campionilor Europeni, Real Madrid a învins-o pe Fiorentina, pe stadionul propriu, cu 2-0.

A doua finală a fost găzduită în 1969, când AC Milan a învins-o pe Ajax Amsterdam cu 4-1.

Santiago Bernabeu a fost scenariul unei a treia finale în 1980, când Nottingham Forest a dispus de Hamburg SV cu 1-0.

În afară de Madrid şi alte stadioane spaniole au găzduit însă finale de CCE: Camp Nou din Barcelona de două ori şi Sevilla (Ramon Sanchez Pizjuan), când Steaua Bucureşti a învins FC Barcelona după lovituri de departajare în 1986. În finala de la Barcelona din 1989, AC Milan a întrecut Steaua Bucureşti cu 4-0. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria